29 Ekim-11 Kasım 2014 – Sayı 24

0
185

kAPAK SAYI 24

 

Dayanışma Yemeklerimiz 31 Ekim’de İskele – Karpaz ve 7 Kasım’da Mesarya bölgemizde gerçekleşti.

Mesleğinde 25 yılını dolduran üyelerimize onur plaketi takdim edildi.

dayanısma yemegi iskele karpaz

 

mesarya dayanısma yemegimiz

 

 

 

Okul Ziyaretlerimiz Gerçekleşti

30-31 Ekim tarihlerinde İskele – Karpaz Okullarımızı Ziyaret Ettik

 

Okul Ziyareti 1

iskele okul ziyareti

 

 

6-7 Kasım tarihlerinde Mesarya Bölgesi Okullarımızı Ziyaret Ettik 

okul ziyareti mesarya

okul ziyareti 3

 

Göç Yasasına Dur De İnisiyatifi olarak sendikalarımız kavşaklarda bildiri dağıttı

resize

28 Ekim Salı Göç Yasasına Dur De İnisiyatifi olarak Lefkoşa’da bildiri dağıttık. Kamu Çalışanlarının Aylık ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’nın değiştirilmesi amacıyla broşür hazırlandı ve halka dağıtıldı. Diğer illerde de broşürler dağıtıldı.

 

Göç Yasasına Dur De İnisiyatifi: Hükümet Sanık Sandalyesidir

11.11.2014 Gos Yasası İnisiyatifi Basın Toplantısı

Göç Yasasına Dur De İnisiyatifi olarak Göç Yasasının yürürlükten kaldırılmasıyla ilgi başlattığımız ortak mücadelenin yol haritasını paylaşmak amacıyla Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası Lokalinde 11 Kasım Salı 10:00da ortak basın açıklaması gerçekleştirdik.

Dönemin hükümet partisi UBP’nin GÖÇ YASASINI yasallaştırmakla ne kadar suçluysa bugün CTP-BG ve DP-UG hükümeti GÖÇ YASASININ yasallığını korumakla ayni suçu işlediklerini ve şu anda sanık sandalyesinde oturduklarını dile getirdi.

GÖÇ YASASININ yasal statüden kaldırılması için İnisiyatif olarak mücadele başlatıklarını söyleyen Kaptan, bir sonraki adımın tüm yerleşim yerlerinin tek tek ziyaret edilmesi olacağını ve atılacak her adımda tüm kamuoyunun bilgilendirileceğini dile getirdi.

Bildirinin tamamı Web Sitemizde

Çalışmalarımız / Toplantılarımız

30 Ekim Perşembe saat 14:30 da İşletmelerde beceri eğitimi ve genelgelerle ilgili Mesleki Teknik ve Eğitim öğretmenleri ile toplantımız gerçekleşti.

30 Ekim Perşembe saat 15:00’de sendikamızın Göç Yasasına Dur De Komitesi KTÖS ile toplantı gerçekleştirdi.

30 Ekim Perşembe saat 17:00’de sendikamızda Yönetim, Disiplin, Denetleme Kurulu ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitemize yönelik LGBT Farkındalık eğitimimiz gerçekleşti.

30-31 Ekim Perşembe ve Cuma günleri Karpaz ve İskele bölgesi okullarımız ziyaret edildi.

31 Ekim Cuma saat 13:30’da İskele Balık Evinde, Karpaz – İskele Bölgesi Dayanışma yemeğimiz gerçekleşti.

3-4 Kasım tarihlerinde uluslararası alanda örgütlü olduğumuz ETUCE (Avrupa Sendikaları Eğitim Komitesi) tarafından Brüksel’de organize edilen “Eğitimde Avrupa Sektörel Sosyal Diyalog. Ulusal düzeyde kapasite ve bilgi geliştirme aracılığıyla potansiyelinin arttırılması” konulu konferansa sendikamızı temsilen başkan Tahir Gökçebel ve dış ilişkiler uzmanımız Nazan Ökçün Bülbülcü katıldı.

3 Kasım Pazartesi 09:00’da sendikamız Eğitim Bakanı Özdemir Berova ile görüştü. Öğretmen Çalışma Koşulları, 2011 sonrası öğretmenlerin tek yasa kapsamına alınması, haksız kesintilerin geri ödenmesi, müdür, muavin, atölye şefi ve öğretmen eksiklikleri, Atama yükselme tüzüğü değişiklikleri kriterleri, atölye denklikler, Mesleki Teknik Öğretiminde müfredatlar konuları görüşüldü.

5 Kasım Çarşamba 10:00’da sendikamız işsiz öğretmenlerle toplantı gerçekleştirdi. Öğretmenden yapılan tasarrufa karşı mücadele yöntemleri, 2011 sonrası öğretmenlerin tek yasa kapsamına alınması için ortak mücadele, işe giriş kriterlerinin belirlenmesi.

6 Kasım Perşembe Polatpaşa Lisesi ve Hala Sultan İlahiyat Koleji ziyaret edildi.

7 Kasım Cuma, Mesarya bölgesi dayanışma yemeğimiz Bağ Resturantta gerçekleşti.

7 Kasım Cuma 19:00’da sendika binamızda Lisesi Öğrenciler Konseyi “Parasız, Bilimsel, Demokratik Eğitim” konulu seminer düzenledi. Seminerde Başkanımız Tahir Gökçebel, Avukat Ahmet Said Sayın, Öğrenci Velileri adına Boran Kültür Merkezi Temsilcisi Zerif Ürgen ve Lise Öğrencileri Konseyi adına Eren Şaşkara konuşmacı olarak katıldı. Seminere ayrıca öğrenciler, eğitim emekçileri ve veliler katıldı.

11 Kasım Salı 10:00’da Göç Yasasına Dur De İnisiyatifi KTAMS’da Ortak Basın Toplantısı ve sonrasında toplantı gerçekleştirdi. Eylem Planının hayata geçirilmesi için mücadele başlatıldı.

11 Kasım Salı 15:00’de sendikamızın Göç Yasasına Dur De komitesi toplandı. Eylem Planı ve sorunlar tartışıldı.

12 Kasım Çarşamba 14:00’de sendikamızın Tesisleşme, Altyapı ve Lokal Geliştirme Komitesi toplantısı gerçekleşecektir.

12 Kasım Çarşamba 15:00’de Yönetim Kurulu toplantımız gerçekleşecektir. Gündem:1-Kadro eksiklikleri 2-Göç yasası ve mücadele 3-Yasal olmayan genelgeler 4- Bilgilendirme

13 Kasım Perşembe Esentepe Ortaokulu, 19 Mayıs Türk Maarif Koleji ve Anafartalar Lisesi ziyaret edilecektir.

14 Kasım Cuma Oğuz Veli Ortaokulu ve Lapta Yavuzlar Lisesi ziyaret edilecektir.

14 Kasım Cuma 15:30’da KTAMS Kuruluş Yıldönümü Kokteyli KTAMS Konferans Salonunda gerçekleşecektir.

14 Kasım Cuma 13:30’da Girne bölgesi Dayanışma Yemeğimiz Dome Hotel’de gerçekleşecek.

19 Kasım Çarşamba 10:00’da sendikamızda İşsiz öğretmenlerle toplantımız gerçekleşecektir.

20 Kasım Perşembe 14:oo’de Göç Yasasına Dur De İnisiyatifi Meclis Önünde Bavullarla Kitlesel toplanacak – mecliste ivedilik oylaması için yasa sunulacak

Duyurularımız

7. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali Başlıyor 1-11 Aralık 2014

LOGO1

Festivalin bu yılki sloganı “Dur De”. Festival sizleri ülkemiz üzerinde oynanan emperyalist oyunlara, polis şiddetine, ekolojik talana, kadına yönelik şiddete, homofobiye, ırkçılığa karşı “Dur De”meye davet ediyor. Neden mi “Dur De” diyoruz, çünkü güvencesiz çalıştırılan ve külkedisi olmayan ev temizlikçisi Fatma’nın yaşadıklarına tanıklık ediyoruz. Çünkü tek meselenin birkaç ağaçtan ibaret olmadığını biliyoruz. “Dur De” diyoruz çünkü ötekileştirdiğin aslında benim çocuğum.

Festivale katılım biletsiz ve ücretsizdir. İzleyenlerin, her filmde kendinden bir şeyler bulacağı festival tüm halka açıktır. Gelin sınırları birlikte aşalım!

ORGANİZASYON KOMİTESİ:  BASIN-SEN, BES, ÇAĞ-SEN, DAÜ BİR-SEN, DAÜ-SEN, DEV-İŞ, EL-SEN, GÜÇ-SEN, KOOP-SEN, KTAMS, KTMMOB, KTOEÖS, KTÖS, KTTB, TEL-SEN, TIP-İŞ, Baraka Kültür Merkezi, Biyologlar Derneği, Boran Kültür Derneği

 

Festival hakkında detay ve program web sitemizde