Süreç Kararlılık ve Yaratıcılıkla Sürdürülerek Sonuca Ulaştırılmalıdır

0
95

New York’ta yapılan zirveyi değerlendiren Sendikal Platform, sürecin kararlılık ve yaratıcılıkla sürdürülerek sonuca ulaştırılması gerektiğini bir kez daha vurgulama kararı aldı.

Sendikal Platform 1968 yılından beri devam eden görüşme süreçlerinde ortaya çıkan uzlaşılarla üst düzey antlaşmaları temel alan BM belgelerine de giren iki bölgeli, iki toplumlu, toplumların siyasi eşitliğine dayalı, tek egemenliği, tek vatandaşlığı ve tek uluslararası temsiliyeti olan Federal Birleşik Kıbrıs çözümünü desteklemeye kararlıdır. New York’ta yapılan üçlü görüşmeden sonra yaratılan karamsar tabloların gerçekliği konusunda toplumların aydınlatılması gerekliliği bir kez daha ortaya çıkmıştır. Görüşme sürecinde sorun varsa bu ancak tarafların karşılıklı yaratıcı önerileri ile aşılabilir. Görüşme sürecinin karşılıklı bir suçlama sürecine dönüştürülmesinin, geçmiş görüşmelerde yapılan en önemli hatalardan biri olduğuna inanmaktayız. İki toplumda gerginlik yaratacak açıklamalardan kesinlikle kaçınılmalıdır.

Sendikal Platform çözüm sürecinden en erken zamanda sonuç alınmasını beklerken, bulunacak çözümün önceliğinin yabancı güçlerin çıkarlarına hizmet etmek olmadığını, Kıbrıslılar’ın çıkarlarını öne çıkarması gerektiğini bir kez daha vurgular. Devam eden görüşme sürecinin nereye gittiği ile ilgili taraflarla en erken zamanda resmi görüşme talebimizi de kamuoyu ile paylaşırken, adamızın kuzeyi ve güneyindeki çözüme destek veren tüm örgütlerle en geniş birlikteliği de oluşturma kararlılığımızı vurgularız.

Saygılarımızla.

 

Sendikal Platform (a)

Şener Elcil

KTÖS Genel Sekreteri

 

KTÖS, KTOEÖS, KTAMS, KOOP-SEN, BES, DEV-İŞ, TÜRK-SEN, BASIN-SEN