Kamu Hizmeti Komisyonunun Yasa Dışılığının ve Yolsuzluğunun Peşini Bırakmayacağız

0
101

KHK Başkan ve Genel Sekreteri Hemen İstifa Etmelidir

Kamu Hizmeti Komisyonu yasa dışılıklara, yolsuzluk ve usulsüzlüklerle devam ediyor. Eğitim Ortak Hizmetler Dairesinde uzmanlık gerektirecek bir göreve kadro yokken ve hiçbir şekilde münhal edilmeden eski Cumhurbaşkanının torunu, Sayıştayın kızı olan öğretmeni sırf torpillidir, ayrıcalıklıdır diye atayan; Karpaz Meslek Lisesindeki kadrosuna kadrolandığı yıldan beridir düzenli hiç gitmeyen öğretmeni atayan komisyonun son marifeti ise tamamen hukuksuzluk örneğidir.

Son orta öğretim öğretmen münhalı sınavlarını yapan KHK bu sınavlardan sonra, tarihinde ilk defa arka arkaya mülakatları yaparak atamalarını gerçekleştirmiş, fakat din öğretmeni münhalını 1. sırada kazanan öğretmeni mülakata çağırmasına rağmen hiçbir gerekçe göstermeden mülakatı son anda iptal ederek, öğretmene sonra değerlendireceğiz diyerek atamasını bu güne kadar yapmamıştır.  Birçok din dersi öğretmeni ithal olarak Kıbrıs’a getirilerek çift maaşla misyoner olarak çalıştırılırken KKTC vatandaşı olarak sınava giren din öğretmeninin yasalara aykırı bir şekilde atanmaması, Kamu Hizmeti Komisyonunun tamamen siyasileştiğinin, yasa ve hukuka göre değil, telkinlere, ağabeylere göre hareket ettiğinin somut bir başka örneğini teşkil etmektedir.

Soruyor ve Sn. Cumhurbaşkanını, Ombudsmanı ve Savcılığı görece çağırıyoruz:

  • Olmayan kadroya / münhal ilan etmeden birçok okulda kadro sıkıntısından yakınılırken, torpilli öğretmenin ataması ile işlenen bu suç ve devleti zarara uğratan bu yasa dışılığa göz yumulacak mı?
  • Münhalı ilan edilmiş, sınavı yapılmış, sıralaması ilen edilmiş, mülakata çağrıldığı halde ataması yapılmamış Din öğretmenini yasal olarak atamayan ve suç işleyen bu fütursuzca, ceberut, yasa dışılığa KHK’nin hakkı var mı?

KHK Başkanı ve Genel Sekreteri derhal istifa etmeli

ve bu yasa dışılıklar sona erdirilerek

bu yüz kızartıcı, etik olmayan yasa dışı durum derhal düzeltilmelidir.

 

Tahir GÖKÇEBEL

Başkan

Yönetim Kurulu (a.)