15 – 21 Haziran 2015 Sayı 52

0
89

Mülteci Hakları Sistematik Olarak İhlal Edilmeye Devam Ediliyor

yermuk-multeci-kampi-nda-buyuk-dram-5580476_7366_o

Özellikle Akdeniz bölgesinde savaş, kışkırtma, sömürgecilik, kar hırsı ve iç karışıklıklar yüzünden insanlar büyük acılar çekmekte ve binlerce yaşam mülteci haklarına duyarsız politikaların kurbanı olmaktadır.

Uluslararası toplum ve devletler bir yandan bu sorunun nedenlerini ortadan kaldırmak için işbirliği yapmalı,  diğer yandan da mültecilerin haklarını koruyan önlem ve politikaların istisnasız uygulanmasını sağlamalıdır.

20 Haziran Mülteci Hakları Günü Ortak Basın Bildirisinin tam metni web sitemizde

İş Cinayetlerine Karşı Özelde Sendikalaşma

İş-sağlığı-iş-güvenliği-6-Şubat-2015-660x330

Ülkemizde artık neredeyse her ay bir veya iki iş cinayeti yaşanmakta, meydana gelen onlarca iş kazasında birçok emekçi yaralanmaktadır.  Geçtiğimiz hafta biri Mağusa’da diğeri de Balıkesir köyünde yaşanan iki iş cinayetinde iki emekçimiz hayatını kaybetmiştir. 2015 yılı içerisinde iş cinayetlerinden hayatını kaybeden emekçilerin sayısı Haziran ayı itibariyle 7’ye yükselmişti. 2014 yılında iş cinayetlerinden hayatını kaybedenlerin sayısı 6 iken, 2015 yılında bu iş cinayetlerinden ölenlerin sayısı 7’ye ulaşmış durumda. Son beş yıl içerisinde iş cinayetlerinden ölenlerin sayısı ise geçen hafta yaşanan ölümlerle 30’a ulaştı.

Bu ürkütücü tablo yaşamakta olduğumuz sistemin acımasızlığını gözler önüne sererken, yaşanan ölümlerden dolayı istifa etmek bir yana, kamuoyundan özür dilemeye bile yeltenmeyen yetkililerin ve siyasilerin gerçek karakterlerini göstermektedir.

Çalışırken ölmek istemiyoruz!

Özel sektöre sendika!

19 Haziran tarihinde yayınlanan ortak basın bildirisinin tam metni web sitemizde

ŞAMPİYON: DEĞİRMENLİK+CUMHURİYET LİSESİ

Halı Saha

  1. Oğuz Türkmen Halı Saha Turnuvamızın final maçı 16 Haziran Salı 18.00’de Göçmenköy (Fuar Karşısı) Halı Sahasında oynandı.

ŞAMPİYON : DEĞİRMENLİK+CUMHURİYET LİSESİ
2. ERENKÖY LİSESİ
3. POLATPAŞA LİSESİ
3.LTL+DEMOKRASİ ORTAOKULU

ÖDÜLLERİNİ OĞUZ TÜRKMEN İN AİLESİ TARAFINDAN TAKDİM EDİLDİ..EMEĞİ GEÇEN VE KATILAN TÜM OKULLARIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ.