1 – 11 Eylül 2015 Sayı 61

0
201

Adamızda Artık Çözüm ve Barış Zamanıdır

037041

Dünya Sendikalar Federasyonu’na üye sendikalar olarak Dev-İş, KTAMS, KTOEÖS, KTÖS, BES, Koop-Sen, PEO ile İki Toplumlu Barış İnisiyatifi, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle ara bölgede ortak etkinlik düzenledik.

Kıbrıslı Türk örgütler Kuğulu Park önünde toplanarak ara bölgeye kadar yürüdü. Dayanışma Evi önüne gelindiğinde Dünya Sendikalar Federasyonu’na üye Kıbrıslı Türk sendikalar adına Mehmetali Güroz, PEO adına Pambis Kyritsis ve İki Toplumlu Barış İnisiyatifi adına Takis Hadjidemetriou konuşma yaptı.

Haber ile ilgili detay web sitemizde

 

SAVAŞLAR BİTSİN, ÇOCUKLAR ÖLMESİN –

END THE WARS, STOP CHILDREN FROM DYING

banksy-hope

Emperyalist güçlerin desteklediği Suriye’deki savaş milyonlarca insanın göç etmesine, binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden oluyor. Tüm dünya son 25 yılın en büyük mülteci krizini yaşıyor. Yalnızca son iki yıldır Suriye’deki çatışmalardan kaçan mülteci sayısı 3 milyonu bulmuş durumda.

Akdeniz’de ve Avrupa’da birtakım ülkeler bu mültecileri kabul etmiş durumda ancak her geçen gün artan sayı nedeniyle birçok ülke sınır dışı etmektedir. Kabul edilen mülteci nüfusun dünyanın desteğine ihtiyacı vardır.

Hükümetlere acilen kriz masası oluşturmaları, gelen mültecileri sınır dışı etmeyerek temel insani ihtiyaçlarını karşılamaları çağrısında bulunuyoruz.

Birleşmiş Milletlerin ve Avrupa Birliği’nin derhal bu insanlık ayıbı savaşın durdurulması için harekete geçmesi çağrısında bulunuyoruz. Suriye’de artık yaşananlara göz yummak cinayete ortaklıktır.

Üyesi olduğumuz Eğitim Enternasyonali’ne acil hareket çağrısında bulunmasını talep ediyoruz. Mülteci kamplarında kalan çocuklara temel eğitim ve ailelerine gerekli erzakın temini için maddi ve manevi destek verilmesi için üye örgütleri arasında uluslar arası kampanya başlatılması çağrısında bulunuyoruz.

Bu insanlık ayıbına seyirci kalmayalım, korku içinde çocukların çığlıklarına kulaklarımızı artık tıkamayalım.

4 Eylül 2015 tarihinde yayınlanan ve Eğitim Enternasyonaline gönderilen mektubumuzun tam metni ve İngilizce versiyonu web sitemizde

 

BARIŞA ŞANS VERMELİYİZ

flowerpowermaze_720

Barışın, dostluğun, kardeşliğin en önemli erdem yapılmasının elzem olduğu yıllardan geçmekteyiz. Farklı milletten, ırktan, dinden, mezhepten, aşirettendir vs. diye insanların insanlar tarafından boğazlanmadığı, hoşgörülü bir dünyaya ihtiyacımız vardır. Çıkarın kutsallaştırıldığı Neo liberal dünyada, insanın insana yaptığı zulümler ve kumpaslar insan ırkını tehdit etmektedir.

Geniş açıdan bakmayı, empati yapmayı, emperyalist çıkarların malzemesi olmamayı başarmak istiyorsak acılarımızla yüzleşmeliyiz. AKEL ve BKP’nin ziyareti bir yüzleşme adımıdır ve bu adım desteklenmelidir. Bu iyi niyetli adım kötü niyetli, milliyetçilik ve ırkçılık aşılanmış kişilerce gölgelenmemelidir. Yeni bir düşmanlık aşılama dalgasının yaratılmasına izin vermemeliyiz. Türk – Rum – Kürt demeden birbirimize sarılmalıyız. Ülkemizin, bölgemizin barışa ihtiyacı vardır. Savaş ve şiddet insanlığa tarih boyunca bir kazanım yaratmamıştır. Tarihten ders alarak bu hataya bir daha düşmemeli, geleceğimize sağlam bir barış temeli atmalıyız.

Gerek Kıbrıs’ta, gerekse Türkiye’de her türlü milliyetçi, ırkçı saldırıları kınıyoruz. İnsanların acılarını kullanan, şehitleri kullanan faşistleri ve faşist saldırıları kınıyoruz. Empati ve hoşgörü zamanıdır. Ötekileştirme, barbarlığa gitmekten vazgeçmeliyiz. Barışa şans vermeliyiz. Bu davet bizim.

11 Eylül 2015 tarihinde yayınlanan basın bildirimizin tam metni web sitemizde

Toplantılarımız / Çalışmalarımız

1 Eylül Salı günü 11:00’da WFTU Dünya Sendikalar Federasyonu Kıbrıslı Üye örgütler olarak ara bölgedeki Dayanışma Evinde toplantı gerçekleştirdik.

1 Eylül Salı günü 14:30’da Yönetim Kurulu Toplantımız gerçekleşti.  Gundem: 1- 5 Ekim Dunya Ogretmenler Gunu, 2- HP ve Döviz Kayıpları ile mücadele yöntemleri.3-ÖYAK’la Ortak Projeler, 4- Görevlendirmeler / Münhaller 5- Komiteler / Temsilciler / Programlama 6-Bilgilendirme

1 Eylül Salı günü 18:00 Kuğulu Park Toplanarak 18:30’da Ledra Palas Dayanışma Evi önünde 1 Eylül Dünya Barış Günü Etkinliği gerçekleştirdik.

1 Eylül Salı günü 20:30’da KTAMS Yeni Bina Açılışına katıldık.

2 Eylül Çarşamba günü 08:00’de  TAŞEL emekçileri Bakanlar Kurulu’nun toplanacağı sırada Başbakanlık önünde eylem gerçekleştirdi. Sendikamız eyleme katılarak destek belirtti.

2 Eylül Çarşamba günü 10:00’da Otomobil Kurumu, Cumhurbaşkanlığı ile WFTU üye örgütler olarak Çetinkaya Sahasında Ortak Konser düzenlenmesi için inceleme ve görüşme gerçekleştirdik.

3 Eylül Perşembe günü 17:30’da Kıbrıs Diyalog Formunun Sendikalar Toplantısı Fullbright’da gerçekleşti.

8 Eylül Salı günü 17:00’de Dayanışma evinde 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü iki Toplumlu Ortak Resepsiyonumuz için toplantımız gerçekleştirildi.

9 Eylül Çarşamba günü 08:30’da başkanımız Tahir Gökçebel, BRT’de konuşma programına katıldı.

9 Eylül Çarşamba günü 10:00’da 18 Eylül Konser detayları ile ilgili Dayanışma Evinde toplantı gerçekleştirildi.

10 Eylül Perşembe günü 17:30’da Barış İnisiyatifi’ninDayanışma Evinde 18 Eylül Konseri için hazırlık toplantısı gerçekleştirildi.

 

 

Duyurularımız

 

“Eğitimde neden KAOS yaratılmaktadır? Sendikamızın tavrı ne olacaktır?”  Basın toplantısı Çağrısı

KTOEOS logo

14 Eylül Pazartesi, saat 10:00’da sendikamızda 2015 – 2016 Eğitim ve Öğretim yılı başlarken

eğitimde neden KAOS yaratıldığı ve sendikamızın tavrının ne olacağı konusunda basın mensuplarına yönelik

basın toplantısı düzenlenecektir.

 

Okul Müdürlerimizle Toplantı Çağrısı

Okul Müdürleri toplantı daveti 10-09-2015_001

Değerli Okul Müdürlerimiz,

14 Eylül 2015 Pazartesi günü saat 15:00’te aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere sendikamızda okul müdürlerimiz ile acil toplantı yapılacaktır.

Gündem:

  • Okul bütçeleri
  • Sınıf geçme sisteminin değiştirilmesi
  • Okulların sorunları

Katılımınızı bekler, saygılar sunarız.

 

 

 

Barış ve Yeniden Birleşme için İki Toplumlu Konser

fcb

1 Eylül Dünya Barış Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenecek olan iki toplumlu Büyük Konser 18 Eylül Cuma günü saat 20.00’de Lefkoşa’da Ara bölgedeki Çetinkaya sahası girişinde gerçekleşiyor.

Türkiye’den Zülfü Livaneli, Yunanistan’dan Maria Faranduri ve 15 kişilik orkestrası ile sahne alacak olan sanatçılara Kıbrıs’tan Umut Albayrak ile Kouils Theodorou da eşlik edecek.

Barış ve Yeniden Birleşme için ana sloganıyla gerçekleşecek olan Büyük Konser’e giriş ücretsiz olacak.
Kıbrıs’ın güneyinden PEO, Kıbrıs’ın kuzey’inden DEV-İŞ, KTAMS, KTÖS, KTOEÖS, BES, KOOP-SEN’in organize ettiği, iki toplumlu Birleşik Barış İnsiyatifi’nin destek verdiği konsere ilginin büyük olması beklenmektedir.
Kıbrıs sınıf sendikacılığı hareketi müzakereler sürecini ilkesel olarak desteklemekte, karşılıklı olarak kabul edilebilir ülkemizi yeniden birleştirecek adil bir çözüme ulaşmak için, iki toplum liderinin iyi niyetle çalışmalarının hızlı bir şekilde sürdürmeye çağırırız.
18 Eylül akşamı gerçekleşecek olan konser, iki toplumun ilerici güçlerinin dayanışmasını, kin ve düşmanlığa karşı güçlü bir direnişin sesi olacak konserle ilgili geniş ortak basın toplantısı 15 Eylül Salı günü saat 11.30’da Ara Bölgedeki Dostluk Evi’nde yapılacaktır.