14 – 23 Eylül 2015 Sayı 62

0
150

Her Yıl Aynı Partizanlık ve Yüzsüzlük Tekrarlanmaktadır

bakanlar kurulu

 

Sn. Dürüst bütün öğretmenlerin ölçme-değerlendirmesini sıfırlayacak, iradesini yok edecek, Sınıf Geçme Sınav Tüzüğünü ortadan kaldıracak, sınıfını doğrudan geçen öğrencilere adaletsizlik sağlayacak, emek harcamadan da başarılı olan öğrencilerde ahlaki olumsuzluklar yaratacak, öğretmen ihtiyaçlarını çoğaltacak, plansızlığı yığılmayı yaratacak, öğrencileri paralı üniversite müşterisi ve işsiz yapacak şekilde bakanlar kurulu kararı ile sınıf geçme sistemini ders yılı sonunda yine değiştirmiştir. Bazı seçmenler memnun edilsin diye tüm toplum eğitim katledilmiştir.

13 Eylül 2015 tarihinde yayınlanan basın bildirimizin tam metni web sitemizde

BAŞKA BİR EĞİTİM SİSTEMİ MÜMKÜNDÜR

basın toplantısı 14.09.2015

KTOEÖS olarak eğitimin; Bilimsel, demokratik, çok kültürlü, laik, nitelikli ve her çocuğa eşit fırsat tanıyan parasız ve kamusal olmasının mücadelesini yapıyoruz. Kamusal olması gereken eğitim maalesef her geçen gün hükümetlerin de katkısıyla piyasa malına çevrilmek için yoğun çaba harcanmaktadır. Kar amacıyla, al beni yaratan, popülist anlayışlarla davranan, denetlenmeyen özel okullar yurttaş yetiştirme görevi yaptığı sanılmaktadır. Özel okullar devlet okullarına rakip yapılmıştır.  Sınırlı sayıda olması gereken özel okullar bu gün %25 oranına gelmiştir. Seçmeci-elemeci sınavlar yüzünden özel ders paraları ve olmayan okul bütçelerinin veliler tarafından ödenmesi ile de devlet okulları gizlice özelleşmiştir. Dengeli bir kişilik, nitelikli formasyonlar kazanma, kültür v.s çok yüksek paralar karşılığı ödenerek alınmaktadır. Yurttaş yetiştirme görevi olan devlet yeterince bütçe ayırmadığı gibi ayrılan bütçe de iktidarın koruması altındaki, ilahiyat veya özel okullara akıtılmaktadır.

14 Eylül 2015 tarihinde yaptığımız basın toplantısının amacı devlet okullarını aşağılamak veya felaket telalığı yapmak değildir. Bu basın toplantısı ile hem okullarımızın kronikleşmiş ve çözüm niyeti olmayan sorunlarına dikkat çekmek hem de bir ülkenin kalkınmasının, gelişmesinin en kestirme ve ucuz yolu olan nitelikli kamusal eğitime sahip çıkmaya devam etmektir. Velilerimizi, öğrencilerimizi bilinçlendirerek hükümetlerin popülistçe eğitimden rant elde etme durumunun önüne geçebilmektir.

Basın toplantısı metni ve ilgili belgeler web sitemizde

Eğitim Bakanımız Sn. Kemal Dürüst

Her türlü Popülizme ve Partizanlığa Devam Ediyor

EĞİTİM VE SİYASET

Sn. Kemal Dürüst Eğitim Bakanlığını SEÇMEN MEMNUNİYETİ üzerine inşa ederek bakanlığın avantajlarını kullanarak sürekli seçilmeyi başarmak için çalışmaktadır. Ne Yasa, ne Tüzük, ne Kural Sn. Dürüst’ü bu yüksek hedefinden döndürmeyeceği açıktır. Gerekirse yasa ve tüzükleri de delerek rüşvet verebileceğini göstermiştir. Son yapılan sınıf geçme sınav tüzüğünün değiştirilmesi ve öğrencilerin geçirilmesi de böylesi bir rüşvettir.

Sayıştay, Kamu Hizmeti Komisyonu ve Savcılığı, Sn. Dürüst’ün Bakanlığına yüksek hassasiyetle bakmalarını ve denetlemelerini öneriyoruz. Biz takipçisi olacağız ve bu usulsüzlüklere, yasa dışılıklara izin vermeyeceğiz.

Eğitim ve Okullarımız siyasetin çiftliği olamaz!

17 Eylül 2015 tarihinde yayınlanan basın bildirimiz ve ilgili belgeler web sitemizde

 

Barış İçin Sesimizi ve Yüreğimizi Birleştirdik

konser_ara5

Lefkoşa, 18 Eylül Cuma akşamı tarihi bir geceye tanıklık etti. Kıbrıs’ın güneyinden PEO, Kıbrıs’ın kuzey’inden DEV-İŞ, KTAMS, KTÖS, KTOEÖS, BES, KOOP-SEN olarak ortak organize ettiğimiz, iki toplumlu Birleşik Barış İnsiyatifi’nin de destek verdiği “Barış ve Yeniden Birleşme İçin İki Toplumlu Büyük Konser” adlı geceye binlerce Kıbrıslı katıldı.

Konserle ilgili detay ve görüntüler web sitemizde

Bakan DÜRÜST Değil!

048083

22 Eylül 2015 Salı günü Seçilmiş Kurullarımızla Eğitim Bakanlığı önünde kamusal eğitimde yaşanan sıkıntıları, eksiklikleri bir kez daha dile getirmek, Milli Eğitim Bakanı önerisi ve Bakanlar Kurulu kararıyla Sınıf Geçme Tüzüğündeki değişiklikle, mesleki itibarımızı sarsan anlayışı kınamak amacıyla eylem gerçekleştirdik.

Eylemimizle ilgili detay ve okunan bildirimiz web sitemizde

 

Toplantılarımız / Çalışmalarımız

14 Eylül 2015 Pazartesi günü saat 10:00’da sendikamızda 2015 – 2016 Eğitim ve Öğretim yılı başlarken eğitimde neden KAOS yaratıldığı ve sendikamızın tavrının ne olacağı konusunda basın mensuplarına ve kamuoyuna yönelik basın toplantısı düzenlendi.

14 Eylül 2015 Pazartesi günü saat 15:00’te sendikamızda okul müdürlerimiz ile Okul bütçeleri, Sınıf geçme sisteminin değiştirilmesi ve Okulların sorunları gündemiyle toplantımız gerçekleşti.

15 Eylül 2015 Salı günü saat 11:00’de Başkanımız  Tahir Gökçebel Kıbrıs TV’de Tartışma Programına katıldı.

15 Eylül 2015 Salı günü saat 11:30’da BM Ara Bölge Dayanışma Evinde 18 Eylül Konseri ile ilgili organizasyonda yer alan örgütler olarak Basın Toplantısı gerçekleştirildi.

16 Eylül 2015 Çarşamba günü saat 10:30’da 18 Eylül konseri ile ilgili KTAMS’ta toplantı gerçekleştirildi.

16 Eylül 2015 Çarşamba günü saat 14:30’da Yönetim Disiplin ve Denetleme Kurullarımızın toplantısı gerçekleşti. Gündem: 1- Sınıf Geçme Sisteminin Değiştirilmesi 2- HP–Kayıplar ve öğretmenlerin Ayrıştırılması 3- Bilgilendirme

17 Eylül 2015 Perşembe günü saat 18.00’de Kuğulu Park’ta barış ve insanlığa dair umutlarımızın yitirilmemesi gerektiğini söylemek için etkinlik düzenlendi.

18 Eylül 2015 Cuma günü saat 09:30 – 15:30 arası Merit Hotel Lefkoşa’da Kıbrıs Sendikalar Formunun ““Öngörülen birleşik Kıbrısta işyerinde işçi sağlığı ve güvenliği” konulu konferansı gerçekleşti.

18 Eylül 2015 Cuma günü saat 14:30’da Temsilciler Kurulu toplantımız gerçekleşti. Gündem: Sınıf Geçme Sisteminin Değiştirilmesi, Sendika Çalışma Takvimi/Programının oluşturulması, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü

22 Eylül 2015 Salı günü saat 10:00’da AKM’de Cumhurbaşkanı Sn. Mustafa Akıncı, Kıbrıs Sorununa çözüm bulmak amacıyla yürütülen müzakerelere ilişkin sivil toplum örgütlerine bilgilendirmede bulunup soruları yanıtladı.

22 Eylül 2015 Salı günü saat 14:00’de BM Ara Bölge Dayanışma Evinde ETUCE üyesi Kıbrıs Öğretmen Sendikalarının toplantısı gerçekleşti. Gündem: Ortak 5 Ekim Basın Toplantısı, Resepsiyonu ve Ortak Konferans Organizesi

 

DUYURULARIMIZ

teachers day poster 2015 tr

Öğretmenler Günü Poster ve Programı 2015