1 – 11 Aralık 2015 Sayı 69

0
224

EMEKÇİDEN ÇALMANIN ADI TASARRUF DEĞİL HIRSIZLIKTIR

tasarruf değil hırsızlık

CTP-UBP Hükümeti geçmişteki benzerleri gibi 1974’te TC’nin kurdurduğu kukla düzenin bekçileridir ve Kıbrıs Türk toplumuna değil, bir avuç ganimet zengini işbirlikçi sermayedar ile işgal rejimine hizmet etmektedir. Bu konuda izledikleri siyasete ’’Öğretmen Hazırlık Ödeneği’’ ni tıraşlayarak başlamak istediklerini de açıkça ortaya koymuşlardır. 1.75 asgari ücret olan hazırlık ödeneğini 1.25 e çekerek 2 milyon TL’lik bir miktarını öğretmenden gasp etme hazırlıkları hızla sürmektedir. Emekçiden çalmanın adı tasarruf değil hırsızlıktır.Toplumu, öğretmenleri ve sendikalarını hedef yapan anlayışa, dayatma ve hırsızlıklara göz yummayacağımızı, halkı fakirleştirip göçe zorlayan dayatmalarla bir yere varılamayacağını vurgularız.

7 Aralık 2015 tarihinde KTOEÖS ve KTÖS olarak yayınladığımız ortak basın bildirimizin tam metni web sitemizde

İnsan, Haklarıyla İnsandır

09-12-2013-18-35-12-39032200

Evrensel İnsan Hakları Beyannamesi tüm insanların özgür, onur ve haklar bakımından eşit olduğu maddesiyle başlayıp, herkesin din, dil, ırk, cinsiyet, siyaset ve başka bir görüş, mülkiyet, doğuş bakımından veya statüsü gereği ayırım görmeyeceği maddeleriyle başlamaktadır.

İnsan hakları beyannamesinin altında imzası olan bazı devletler, otoriteler, yönetimler, yöneticiler, başta insanın yaşama hakkına saygı duymak ve haklarını geliştirmek için çalışacağına dair imza atmış olmasına rağmen bugün dünyamızı kan gölüne döndürmede önemli rol oynamaktadırlar.

Başta CTP-UBP hükümetine ve insan haklarını gasp edenlere bazı hatırlatmalar yapma gereği duymaktayız:

  • Herkes yasa önünde eşittir ve ayrım gözetilmeksizin yasanın korunmasından eşit olarak yararlanma hakkına sahiptir.
  • Halkın iradesi hükümet otoritesinin temelidir.
  • Herkesin toplumun bir üyesi olarak, sosyal güvenliğe hakkı vardır.
  • Herkesin işsizliğe karşı korunma hakkı vardı
  • Herkesin, herhangi bir ayrım gözetmeksizin, eşit iş için eşit ücrete hakkı vardı
  • Herkesin kendisi ve ailesi için insan onuruna yaraşır ve gerekirse her türlü sosyal koruma önlemleriyle desteklenmiş bir yaşam sağlayacak adil ve elverişli bir ücrete hakkı vardı
  • Herkesin çıkarını korumak için sendika kurma veya sendikaya üye olma hakkı vardı
  • Herkes eğitim hakkına sahiptir. Eğitim, en azından ilk ve temel eğitim aşamasında parasızdır.
  • Eğitim insan kişiliğini tam geliştirmeye ve insan haklarıyla temel özgürlüklere saygıyı güçlendirmeye yönelik olmalıdır.

İnsan sahip olduğu haklarla insan olur.

Hak budamayı, hak gaspını hakları geliştirmenin önüne koyan,

 bugün hak, hukuk ve insan haklarından bahseden CTP-UBP Hükümetine ve

hak, hukuk ahkamı kesenlere duyurulur ve hatırlatılır.

10 Aralık 2015 tarihinde yayınladığımız basın bildirimizin tam metni web sitemizde

“BARIŞ ŞİMDİ”

baris_yuruyus-1074x483

ki Toplumlu Barış İnisiyatifi-Birleşik Kıbrıs, Lefkoşa’nın iki kesiminde de 28 Kasım 2015 tarihinde “Barış ve Yeniden Birleşme Yürüyüşü” düzenledi. Sendikamızın da içerisinde yer aldığı onlarca Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum örgütünün temsilcileri iki toplum lideri Mustafa Akıncı ve Nikos Anastasidis’e Kıbrıs’ın yeniden birleşmesi taleplerini içeren birer mektup sundu. İlk olarak 28 Kasım Cumartesi saat 11.00’de Lefkoşa’nın kuzeyindeki Cumhurbaşkanlığı’nda toplanan inisiyatif, burada Türkçe, İngilizce ve Rumca “Barış Şimdi” yazılı pankart açtı, İki Toplumlu Koro barış şarkıları söyledi, “Kıbrıs’ta barış engellenemez” sloganları attı.

Yürüyüş ile ilgili detay ve liderlere verilen mektup web sitemizde

8 Aralık Sendikal Platform Grev ve Eylemimiz Gerçekleşti

DSC_0004DSC_0050

Meclis önünde toplanan emekçilerimiz, “hayat pahalılığını, asgari ücreti, işsizliği, güvencesiz çalıştırılmayı, özelleştirmeyi, taşeronlaşmayı, kamu kurumlarının, belediyelerin batırılmasını ve Göç Yasası’nı” protesto etti.

 Sendika başkanlarımız tarafından yapılan konuşmalarda, hükümetin “Göç Yasası’nın kaldırılması için kaynak yok” söylemini eleştirdi.

“Hakların sürekli budanmasına, eşel mobilin kaldırılmasına, hayat pahalılığının hiçleştirilmesine, asgari ücretin sefalet ücretine dönüştürülmesine, işsizliğe, güvencesiz çalıştırılmaya, özelleştirmeye, taşeronlaşmaya, kamu kurumlarının ve belediyelerin batırılmasına, kamusal hizmetlerin niteliksizleştirilmesine, paralı hale getirilmesine, göç yasasıyla yaratılan eşitsizlik ve adaletsizliğe, toplu sözleşme düzeninin bitirilmesine, özel sektörde sendikasız ve toplu sözleşmesiz köle gibi çalıştırılmaya son verilmesi” için yapılan eylemde hükümetin emekçi kesimin sorunlarına çözüm bulması, yapamıyorsa istifa etmesi istendi.

Eylemimizle ilgili detay web sitemizde

ÇALIŞMALARIMIZ / TOPLANTILARIMIZ

1 Aralık Salı 14:00’de KTOEÖS-ÖYAK Sosyal Tesis Komitesi toplantısı gerçekleşti. Gündem: 1- Arazi Kira Sözleşmesi, 2- Kurulacak yapı

1 Aralık Salı 15.00- 18:00 arası PEO Kongre Salonu’nda PEO “Dinamik bir biçimde karşı atağa” sloganıyla Olağanüstü Kongre gerçekleşti.

1 Aralık Salı 15:00’te Göç Yasası Komitemizin toplantısı gerçekleşti.

2 Aralık Çarşamba 13:00’te Kıbrıslı Rum İlerici Öğretmen Hareketi Prodeftiki temsilcileri sendikamıza ziyaret gerçekleştirdi.

2 Aralık Çarşamba 14:30’da  Yönetim Kurulu toplantımız gerçekleşti. Gündem: 1- Grev ve eylem, 2- Bilgilendirme

2 Aralık Çarşamba 14:00’te Kültür Sanat Komitemizin toplantısı gerçekleşti. Gündem: 1- Resim sergisi, 2- İki toplumlu sergi

3 Aralık Perşembe 14:00’te  Teknik Kurul Toplantısı gerçekleşti. Gündem: 1- 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı’nın genel değerlendirilmesi, 2- 25/1985 sayılı Öğretmenler Yasası’nın 100’üncü maddesinin (3)üncü fıkrasında düzenlenen “Hazırlık Ödeneği”

7 Aralık Pazartesi 13:30’da sendika başkanımız Tahir Gökçebel Kıbrıs TV’de Ali Batıray’ın konuğu oldu.

7 Aralık Pazartesi 16:30’da Genel Sekreterimiz Vedat Tek, Sim TV’de NOT DEFTERİ programına katıldı.

8 Aralık Salı 12:30’da Genel Sekreterimiz Vedat Tek, AS TV Programına konuk oldu.

9 Aralık Çarşamba 11:00’de Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından KTÖS’te Dünya İnsan Hakları günü çerçevesinde “Zorunlu din dersleri” ile ilgili basın toplantısı gerçekleşti. Sendikamız da basın toplantısına katılarak destek belirtti.

9 Aralık Çarşamba 19:30’da İşçi Film Festivali Açılış kokteyli ve Sol Anahtarı müzik dinletisi,  İKİ GÜN BİR GECE Film Gösterimi Gönyeli Belediyesinde gerçekleşti.

10 Aralık Perşembe 14:00’de Dayanışma Evinde Kıbrıs Öğretmen Sendikaları Periodik Toplantısı, KTÖS Ev sahipliğinde gerçekleşecek.

11 Aralık Cuma 10:00’da Sendikal Platform Toplantısı KTAMS’ta gerçekleşecek. Gündem: 8 Aralık eylemi değerlendirmesi ve Eylem/Mücadelerimizin devamı

 

DUYURULARIMIZ

VELİLERİMİZE MEKTUP

Velilere Bildiri 07.12.2015_001

Velilere Bildiri 07.12.2015

 

İtirazlar Sonucu Oluşan Müdürler Bekleme Listesi

İtirazlar Sonucu Oluşan Müdürler Yer Değiştirme Bekleme Listesi_001

Genel Orta Öğretim Dairesi Müdürlüğü ve Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Müdürlüğü Kadrolarında Görev Yapan ve Yer Değiştirmek İsteyen Müdürlerin İtirazlar Sonucu Oluşan Yer Değiştirme Bekleme Listesi

Başvuruların 8 Aralık 2015, Salı günü 15:30 mesai bitimine kadar ilgili Daireye yapılması gerekmektedir.

İtirazlar Sonucu Oluşan Yer Değiştirme Bekleme Listesini görüntülemek için lütfen ek’e tıklayınız: İtirazlar Sonucu Oluşan Müdürler Yer Değiştirme Bekleme Listesi

 

8. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali Programı – 2015

iscifesta5arka yazı isci fest (1)

Bu yıl sekizincisi düzenlenen Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali, 9 Aralık’ta Gönyeli Belediyesi’ndeki açılış kokteyli Sol Anahtarı müzik dinletisi ve “İki Gece Bir Gün” filmi ile perdelerini açıyor. 19 Aralık tarihine kadar sürecek olan festivalde dünyadan ve Türkiye’den çeşitli temalarda filmler ve belgeseller gösterilecek. Festival, Lefkoşa, Mağusa, Girne, Güzelyurt ve Akdoğan’da seyirciyle buluşacak. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nin genel prensiplerine uygun olarak, gösterimler halka açık biletsiz ve ücretsiz olacak. Tüm etkinlikler 19.30’da başlayacak ve Lefkoşa gösterimleri Gönyeli Belediyesi’nde yer alacak.

Bu yıl “zulümlere inat direnerek yaşamak” sloganını benimseyen festivalin amacı tüm dünyadan işçi sınıfının yaşamını ve mücadelesini anlatmak, emek mücadelesine dair deneyimleri film ve belgeseller aracılığıyla paylaşmak, işçilerin, işsizlerin, öğrencilerin, kadınların, eşcinsellerin kısacası tüm ezilenlerin ve ayrımcılığa uğrayanların direnişini ve halkların isyanını gösteren çalışmaları yaygınlaştırmak.

İşçi Film Festivali Programı Web Sitemizde

KTOEÖS HALK DANSLARI KURSU BAŞLIYOR

Folklor KTOEÖS

 

BARIŞ KONUSUNDA BİLİMSEL KONFERANS

Scientific Conference on Peace Issues (1)_001

Scientific Conference on Peace Issues (1)

 

SAVAŞA HAYIR BARIŞA EVET YÜRÜYÜŞÜ

PSE_tr (1) (1)

PSE Α5_tr (1) (1)