15 – 29 Şubat 2016 Sayı 75

0
341

DEVLETTE KAYNAK YOK, YOLSUZLUK, YÜZSÜZLÜK, UTANMAZLIK ÇOK

kktc devleti

Sürekli devlette kaynak yok diyen siyasiler aslında devletin hortumlanmasına seyirci kalanlardır.  CTP-UBP korosu ve onların solisti sosyalist Maliye bakanı ve adamcı Eğitim Bakanının kol kola yolsuzluk, usulsüzlükleri devam etmektedir.

“Kaynak Yok” deyip Öğretmenlerin yasal hakkı olan hazırlık ödeneğini gasp eden fakir KKTC hükümeti!!!   Türkiye’nin her ilinde kadro dışı ataşe atamaya başlamıştır. Hükümetler değiştikçe, hükümete, bakanlara yakın olanların torpillilerin ataması yapılmaktadır. Son yüzsüzlük kan donduracak cinstendir. Hala Sultan İlahiyat Koleji müdürü olan Y. İ’nin Mersin’de konsolos olan eşinin yanına 2.eğitim kültür ataşesi olarak atanmıştır. Bu tam bir skandaldır. Eşinin yanın ders yılı ortasında görevli olduğu okul müdürlüğü görevinden alınarak gerekmediği halde 2. Eğitim kültür ataşesi atanması pes dedirtecek cinstendir. Eşlerin aynı yere bu şekilde en üst baremden atanmış olması bir yana, 2. Eğitim ve kültür ataşesinin oraya atanması yasa dışılığın ötesinde yüzsüzlük olarak değerlendirilebilecek cinstendir.

Bakanlar Kurulu Kararı ile sınıf geçme sistemi üzerinde oynayan Milli Eğitim Bakanlığı, ders yapılamaz duruma gelen Lefkoşa Türk Lisesi müdürünü ders yılı ortasında Hala Sultan İlahiyat Kolejine görevlendirmesi bu yüzsüzlüğün, yolsuzlukla taçlandırılmış şeklidir. TC elçiliğine şirin görünmek için yolsuzlukla birlikte yasa dışılığa  ve usulsüzlüğe eğitim katledilerek devam edilmiştir.

15 Şubat 2016 tarihinde yayınlanan basın bildirimizin tam metni web sitemizde

Başbakanı Verdiği Sözü Tutmaya Çağırıyoruz

Hazırlık Ödeneği Basbakan Sozu

Başbakan Sn. Ömer Kalyoncu’nun 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü münasebetiyle yayınladığı basın açıklamasında “bu hafta içinde hazırlık ödeneği tüm öğretmenlere verilecektir” şeklinde beyanatı olmuştur.

Bugün 16 Şubat 2016,    2015-2016 eğitim yılının ikinci dönemi başlamıştır. Öğretmenlerimize hala daha yasanın öngördüğü şekilde (öğretmenler yasası 100. Maddesi 3 bendine göre) “her ders yılı başında tüm öğretmenlere yürürlükte olan asgari ücretin 1.75 katı olacak şekilde Öğretim Yılı Hazırlık Ödeneği verilir.”

Hükümetin yasada yer aldığı şekliyle sorumluluklarını yerine getirmesini bekliyoruz.

16 Şubat 2016 tarihli Başbakana Açık Çağrımız

Yeni Ekonomi Politikaları, İlahiyat, Siyaset Üçgeni = Yolsuzluk

yolsuzluk üçgeni

2008 yılında uygulamaya konan Sosyal Güvenlik Yasası’nın ardından 2009 yılında topluma yeni bir ayar verme projesi gündeme gelmiştir. 2009 yılından başlamak üzere tüm KKTC hükümetleri bu toplumsal dönüşümün hayata geçirilmesine çanak tutmuşlardır. Hedeflenen (Tıpkı 1980 Türkiye’sinde başlayan dönüşüm gibi) toplumda kanaatkâr, itaatkâr ve şükreden bireyler yetiştirmek.

2009 yılından başlayarak tasarlanan bu değişim çerçevesinde 2011 yılında “Göç Yasasının” topluma dayatılması,  ardından hayat pahalılığının dondurulması ve buna paralel olarak meslek liselerinde ilahiyat bölümünün açılmasına yönelik çalışmalar yapılmıştır. Bunun başarısızlığa uğramasının akabinde Hala Sultan İlahiyat Koleji açılmıştır. Bu muhafazakâr toplum mühendisliği hayata geçirilirken KKTC tarihinde en büyük yolsuzlukların yaşanması manidardır.

Herbiri büyük bir skandal olan Lefkoşa Belediyesi, Ercan Havalimanı, Kumarcılar Hanı, Gençlik Dairesi ve Piyangolar İdaresi gibi yolsuzlukların hepsi bu dönemin eseridir.

17 Şubat 2016 tarihinde yayınlanan basın bildirimizin tam metni web sitemizde

SU HAKKI İÇİN MÜCADELE BÜYÜYOR

suplatformu

“Su Platformu”nun  ilkeleri:

  1. Su Platformu TC ve KKTC Hükümetleri arasında imzalanması öngörülen su temini ve yönetimi taslak anlaşmasına karşıdır.
  2. Su en temel insan ve yaşam hakkıdır, özelleştirilemez.
  3. Su, evsel ve tarımsal kullanıma mümkün olan en düşük ve kar içermeyen fiyattan ulaştırılmalıdır.
  4. Suyun ve su kaynaklarının yönetimi ve işletmesi Kamu tarafından yapılacak, su evsel kulanım için belediyelere, tarımsal kulanım için üreticilere belirlenen standartlar üzerinden kamu tarafından ulaştırılacaktır.

Su platformuna destek veren örgütler:

BES, DEV-İŞ, KTAMS, TÜRK-SEN, EL-SEN, ZEY-BİR, BKP, YKP, DKP, TDP, BASIN-SEN, MAGEM, Mağusa İnsiyatifi, Bağımsızlık Yolu, FEMA, Toparlanıyoruz Hareketi, Elye Patates Üreticileri Birliği, Boran Kültür, Baraka, KTOEÖS, KOOP-SEN, KSP, Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Lefkoşa Emekçiler İnsiyatifi, KTÖS, Biyologlar Derneği, GÜÇ-SEN, KTEZO, Mağusa Türk Genel İş, KT Narenciye Üreticileri Birliği, ÇAĞ-SEN, Doğu Güneydoğu Kültür Derneği, Yer Bilimleri Mühendisleri Odası.

 

Göç Yasası = Hak Gaspı, Sosyal Travma

043

Göç Yasası sadece ekonomik bir yıkım değil, bir hak gaspı serüveni ve sosyal bir travmadır. 12 bin TL’nin üstünde maaş çeken cumhurbaşkanı, başbakan, vekil, müdür, müsteşar, bağımsız kurum başkanları ve müşavirlerin emekçiyi anlamaması doğaldır.

Yaratılan ekonomik yıkım ortada dururken Maliye Bakanlığı’na – hazırlık ödeneği, Karpaz kira ödeneği, sorumlu öğretmen ödenekleri ve ek ders ödenekleri ile ilgili bağnaz ve yasadışı tutumu ikinci bir mağduriyet yaratmıştır. Öğretmen hem angarya çalıştırılmakta, hem de emeğin karşılığını almamaktadır.

Öğretmen öğretmendir. Öğretmenler Yasası’nda var olan tüm haklar öğretmenin geneli için uygulanmalıdır. Kişi ve kurumların uhdesi yasaların üzerinde değildir. Başbakan’ın ve Maliye Bakanı’nın ödeneklerle ilgili yapmış olduğu açıklamalar hala gazete sayfalarını süslemekteyken, hükümetin yasa ile ilgili, değişiklik önerilerini sunmaması ve öğretmenin bir bölümüne ayrımcılık yaparak hazırlık ödeneği vermemesi kamu görevini kötüye kullanmaktan başka bir şey değildir. 2011 sonrası öğretmenlere ahlaka, adalete, yasaya uymayacak şekilde, savcılık görüşü olumlu olmasına rağmen ödeme yapılmamaktadır.

Hükümeti yaptığı yanlıştan dönmeye çağırır, Göç Yasası’nın ortadan kaldırılması için eylem planı oluşturmasını talep ediyoruz. Biz öğretmenler yasal hakkımızın gasp edilmesine seyirci kalmayacağız.

22 Şubat 2016 tarihinde KTOEÖS-KTÖS olarak Maliye Bakanlığında yapılan basın toplantısının tam metni web sitemizde

“Maaşlarda Şantaj Yapılamaz”

001

Adamızın kuzeyini sömürge gibi gören AKP Hükümeti’nin su konusunda izlediği siyaset ortadadır. AKP Hükümeti AB’nin Yalya köyünde inşa edeceği yıllık 24 milyon m3’lük arıtma tesisinin inşasını engellemiştir. Bu anlamda suyun tarımda kullanılmasını engelleyen AKP,  bu gerçekleri gizleyerek Türkiye’den getirilen suyu kendine yakın bir şirkete peşkeş çekerek halkın su hakkında tekel yaratmak istemektedir. Kıbrıslı Türklerin yeraltı ve yerüstü su kaynaklarına el koyacak, siyasi irademize tamamen ortadan kaldıracak, bu AKP oyununa karşı çıkanlara “maaşlar” üzerinden tehdit ve şantaj yaparak bizi gerileteceğini sananlar çok yanılmaktadırlar. Para ile sevginin satın alınmayacağını bilmeyenler, ancak bu yöntemle Kıbrıslı Türkler ile Türkiye’nin arasını açma başarısını elde edebilir.

Bilinmelidir ki, Türkiye KKTC bütçesine yılda 350 milyon Dolar vermektedir. Hibe, yardım ve kredi başlığında verilen ve kaynaklar sermaye ile savunma arasında bölüştürülmekte ve bu para yalnız ve yalnız gayri safi milli hasılanın %2’sini oluşturmaktadır. Bize para verdiğini söyleyenler bilmelidirler ki, bizim irademiz satılık değildir. Birikim Özgür gibiler iradelerini bu miktarla satabilirler fakat bizim irademiz para ile ölçülemez.

25 Şubat 2016 tarihinde KTOEÖS-KTÖS ortak yapılan basın toplantısının tam metni web sitemizde

ETUCE Başkanı: “Burada bulunmamızın nedeni devam eden şiddetin son bulması”

032028

Eğitim Enternasyonali Avrupa Bölge Örgütü (ETUCE), Başkanı Christine Blower, “Öğretmenler ve sendikalar olarak şiddete son verilmesi için buradayız. Burada bulunmamızın diğer nedeni barış görüşmelerinin yeniden başlamasını istiyoruz. Bizim için en iyisi devam eden şiddetin bulması.” dedi.

Eğitim-Sen, öğretmenlerin ve eğitim emekçilerinin küresel sendikası Eğitim Enternasyonali (EI) ve Eğitim Enternasyonali Avrupa Bölge Örgütü(ETUCE), Eğitim-Sen genel merkez binasında eğitim sorunları ile ilgili basın toplantısı düzenledi. ETUCE Başkanı Christine Blower, 30 milyona yakın öğretmenin temsilciliğini yaptıklarını söyledi. Türkiye’ye dayanışmak için geldiklerini dile getiren Blower, eğitim hakkını sonuna kadar savunduklarını vurguladı.

15-18 Şubat 2016 tarihlerinde Başkanımız Tahir Gökçebel ve Yönetim Kurulu üyemiz Fikret Deniz’in katılmış olduğu Ankara ETUCE Misyon programı detayı web sitemizde

İki Toplumlu Barış İnisiyatifi, Denya Camisi’nin kundaklanmasını protesto etti

denia camisi

Ülkemiz, geçmişte düşmanlık ve nefreti körüklemek isteyen bu gibi fanatik unsurların benzer provakasyonları nedeniyle zarar görmüştür. İki toplum arasında olayları kızıştırmak için bombalar yerleştiriliyor veya evler, camiler, anıtlar ve gazeteler yakılıyordu. Bunların sonucunda, masum insanlar katliamların ve ölümlerin kurbanı olmuşlar ve birçok insanımız da ülkeyi terk etmeye zorlanmıştır. Daha da kötüsü, iki tarafta gerçekleşen bu şiddet ve nefret eylemleri, Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türkler’in ilişkilerini sarsıntıya uğratmıştır. Bu fanatik eylemleri gerçekleştirenlerin bariz amacı, iki toplumu sonsuza dek ayırmak ve birbirlerine tahammül edemeyeceklerini ‘kanıtlamaktır’.

1456418707

Yine iki toplumdaki aynı güçler, mevcut görüşme sürecini ve uzlaşma için yapılan girişimleri baltalamak için çalışmaya başlamışlardır. 16 Kasım 2015 tarihinde Kıbrıslı Türkler’e saldıran  öğrenciler yine aynı ırkçı ve faşist algıyla bu girişimde bulunmuşlardır. Kıbrıs tarihinde iki taraftaki statükodan beslenen fanatikler göz ardı edilemeyecek bir dayanışma göstermektedir: Son yıllarda kuzeydeki kiliselere yapılan yıkıcı eylemler de bunun bir sonucudur. Bu gibi şiddet eylemleri her defasında, diğer tarafın fanatik ırkçı kesimleri tarafından, iki toplumun beraber yaşayamayacağı algısının yaratılması için kullanılmıştır.

İki toplumlu hareket olarak bu tip provokasyonlara birlikte karşı durarak, birleşmeye ve barışçıl bir biçimde bir arada var olmaya zemin hazırlamamız gerekmektedir.

Savaşta kayıplar vermiş, zarar görmüş ve göçmen olmak zorunda kalmış Kıbrıslılar olarak, ülkemizin yeniden birleşmesi umudunun bir kez daha bu gibi aşırı milliyetçi ve faşist gruplar ya da bireyler tarafından yok edilmesine göz yummayacağımızı ısrarla vurgulamak isteriz. Buna karşılık, Birleşik bir Kıbrıs’ta barış, dostluk, saygı ve hoşgörü değerlerini geliştirmek için, ortak çabalarımızı iki-toplumlu etkinlikler ve inisiyatifler aracılığıyla artıracağız.

25 Şubat 2016 Perşembe günü saat 17:00’de DENİA Camisinin kundaklanmasıyla ilgili kınama mesajının verilmesi için Ledra Palas barikatında halka açık bir basın toplantısı yapıldı.

 

CTP-UBP Hükümetine Halkın İnancı Kalmamıştır

003007

15 Temmuz 2015 tarihinde büyük bir sansasyonla ve oldukça iddialı kurulan CTP-UBP Hükümeti kısa sürede iflas etmiştir. Reform ve refah hükümeti olacağını iddia eden, takvimleme yaparak temel sorunları çözeceğini belirten bu hükümet halkın güvenini kısa sürede yitirmiştir.

011014

Reform adı altında yapılanlar, aslında HAK BUDAMADAN öteye geçmemiştir. Halkın refahını artırma yerine bir kısım ayrıcalıklıya avantajlar sağlanırken, geniş kesimler fakirleştirilmeye itilmiştir. Yapılan ve yapılmayan icraatlarla halkı adeta nefessiz bırakan kukla bir hükümet anlayışı sürmektedir. Eğitim ve sağlık gözden çıkarılmıştır. Bu hizmeti veren doktor ve öğretmenler köleleştirilmek istenmektedir. Okul ve hastanelerin kadroları, altyapısı, nitelikli hizmet verme kapasiteleri, her gün geriletilmektedir.

025021

26 Şubat 2016 tarihinde Yönetim Kurulumuz ve Eylem Komitemiz tam gün greve girerek Başbakanlık, UBP ve CTP Örgüt binalarında basın toplantısı gerçekleştirdi ve siyah çelenk bıraktı. Eylem detayımız web sitemizde

20 Temmuz Fen Lisesi’nde Öğretmen Eksikliği Eylemi

fen lisesi eylemi 29.02.2016

29 Şubat 2016 tarihinde 20 Temmuz Fen Lisesi’nde beden eğitimi öğretmeni eksikliği nedeniyle okul aile birliği, öğrenci ve öğretmenlerimizle eylem gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Şubat 2015’te emekli olan iki kadın beden eğitimi öğretmeni yerine atama yapmadığı, öğrencilerin yaklaşık bir yıldır beden eğitimi dersi görmediğinden ders notu alamadığı, bunun da fiziksel gelişimleri ve not ortalamalarına olumsuz yansıdığı ifade edildi.

Öğrenciler okulda düzenlenen eylem sırasında, “eğitim hakkımızı istiyoruz”, “özel okul yoksa öğretmen de yok, anneciğim, babacığım bak karneme beden eğitimi yok”, “yeter ne zaman” gibi sloganlar içeren pankartlar açtı.

Eylemde, Okul Müdürü Fatin Zorlu Ramiz, Okul Aile Birliği Başkanı Halil Sedat Dağoğlu, KTOEÖS Genel Sekreterimiz Vedat Tek ve okul öğrencilerinden Meryem Kaçar konuşma yaptı.

Eylemle ilgili detay ve konu ile ilgili bildirimiz web sitemizde

Toplantılarımız / Çalışmalarımız

15 Şubat 2016 Pazartesi günü 14:00 – 16:00 saatleri arasında Kıbrıslı Öğretmen sendikaları olarak KTOEÖS, POED, KTOS, OELMEK,  OLTEK, DAU-SEN periyodik toplantı gerçekleştirildi.

16 Şubat 2016 Salı günü 14:00’de KTAMS’ta su temini ve yönetimine ilişkin hükümetler arası antlaşmanın içeriğini ve toplumsal duruşumuzu belirlemek amacıyla toplantı gerçekleştirildi.

polatpaşa eylemi

17 Şubat 2016 Çarşamba günü 09:30’da Polatpaşa Lisesi Okul Aile Birliği ile birlikte okulda basın toplantısı gerçekleştirildi. Polatpaşa Lisesi Okul Aile Birliği, okulda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin müfredata uygun olamayan yöntemlerle (hurafelerle) ve cinsel içerikler kullanılarak anlatıldığı gerekçesiyle okulda eylem yaptı.

17 Şubat 2016 Çarşamba günü 14:30’da  Cinsiyet Eşitliği Komitesi toplantımız gerçekleşti.

17 Şubat 2016 Çarşamba günü 15:00’de BES Lokalinde Su Yönetimi ile ilgili Su Platformu toplantısı gerçekleştirildi.

001018

18 Şubat 2016 Perşembe günü saat 14:30’da KTOEÖS lokalinde Bakanlıkla görüşmekte olduğumuz Sınıf Geçme Sınav Tüzüğü ile ilgili önerilerin görüşüldüğü bir toplantı düzenlenmiştir.

19 Şubat 2016 Cuma günü 19:00’da Doğancı Spor Kulubünde Su Platformunun bilgilendirme toplantıları başlatıldı.

22 Şubat 2016 Pazartesi günü sendikamız  Mülteci Hakları Derneğine kıyafet, malzeme ve gıda yardımında bulundu.

22 Şubat 2016 Pazartesi günü 09:0’da Polatpaşa Lisesi Okul Ziyareti gerçekleştirildi.

22 Şubat 2016 Pazartesi günü 14:00’de Eğitim Bakanlığında denetmenlerle ilgili toplantı gerçekleştirildi.

22 Şubat 2016 Pazartesi günü 17:00’de BES’te Su Platformu Toplantısı gerçekleştirildi.

22 Şubat 2016 Pazartesi günü 18:30’da ara bölgedeki Dayanışma Evinde Askersiz Lefkoşa İnisiyatifi toplantısı gerçekleştirildi.

23 Şubat 2016 Salı günü 14:00’de  Cinsiyet Eşitliği Komitesi toplantımız gerçekleştirildi.

23 Şubat 2016 Salı günü 15:00’de Eylem Komitemiz Toplantısı Gündem: Hazırlık Ödeneği, 4 Mart Eyleminin Organizesi

24 Şubat 2016 Çarşamba günü 10:00’da Su Platformu Başbakanlık önünde eylem ve basın açıklaması gerçekleştirdi.

24 Şubat 2016 Çarşamba günü 14:30’da Yönetim Kurulu Toplantımız gerçekleşti. Gündem: 1) Eylemlerin planlanması, 2) Sosyal Tesis, 3) Bilgilendirme

25 Şubat 2016 Perşembe günü saat 11:00’de Eğitim Bakanlığında denetmenlerle ilgili toplantı gerçekleştirildi.

IMG_1337

25 Şubat 2016 Perşembe günü saat 14:30’da sendikamız Lefkoşa merkez binasında 2016-2017 AB Burs Programıyla ilgili British Council tarafından Öğretmenlerimize, Öğrencilerimize ve Velilerimize yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

25 Şubat 2016 Perşembe günü saat 15:00’de 2011 sonrası öğretmenlerimize yönelik bilgilendirme toplantımız gerçekleşti.

25 Şubat 2016 Perşembe günü saat 19:30’da Sendika Başkanımız Tahir Gökçebel Kıbrıs Tv’de Yeşim İlkan’ın konuğu oldu.

23 – 26 Şubat 2016 tarihleri arasında Genel Sekreterimiz Vedat Tek Brüksel’de AKEL organizesiyle Toplu Sözleşmelerle ilgili Avrupa Parlamentosu ziyaretine katıldı.

26 Şubat 2016 Cuma  Yasalara Uymamayı alışkanlık haline getiren, haklarımızı gasp eden, Kamusal Eğitimi katleden, Göç Yasası gibi adaletsizliklere devam eden, Yasal Hazırlık Ödeneğinin dahi verilmemesi ile ilgili Sendika Yönetim Kurulumuz ve Eylem Komitemiz Tam Gün Uyarı Grevi gerçekleştirdi. Ayrıca; saat 10:00’da UBP örgüt binası, saat 10:30’da CTP örgüt binası ve de saat 11:00’de Başbakanlığa Siyah Çelenk konuldu. 

26 Şubat 2016 Cuma günü 11:00’de KTAMS’ta Maaş krizini görüşmek üzere sendikalar toplantı gerçekleştirdi.

26 Şubat 2016 Cuma günü 12:00’de Yönetim Kurulu ve Eylem Komitemizle CTP ziyaret edildi.

26 Şubat 2016 Cuma günü 16:30’da BES’te Su Platformu toplantısı gerçekleştirildi.

29 Şubat 2016 Pazartesi günü 8.30-10.00 saatleri arasında 20 TEMMUZ FEN LİSESİNDE veliler, okul aile birliği, okul idaresi, öğretmenler, öğrencilerimiz ve sendikamızla birlikte UYARI EYLEMİ gerçekleştirildi.

29 Şubat 2016 Pazartesi günü saat 11:00’de Denetmenlerle ilgili Milli Eğitim Bakanlığında toplantı gerçekleştirildi.

 

DUYURULARIMIZ

 

2 Yıllık Deneme Süresi Tamamlanıp, Kamuya Atanmaları için

Gönderilen Öğretmen Listesi

2 Yıllık Deneme Süresi tamamlanan Öğretmen Listesi_001

2 Yıllık Deneme Süresi tamamlanan Öğretmen Listesi

 

UMUT AĞACI EYLEMİNE ÇAĞRI

afiş umut ağacı taslak

 

AB Burs Programı Bilgilendirme Seminerleri

AB Burs Bilgilendirme Semineri 09.03.2016 Mağusa KTOEÖS

 

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Çerçevesinde Seminer

CEDAW Panel Afiş 10 Mart 2016

 

25-26 Mart 2016 Madde Bağımlılığı ve Uyuşturucu Tespit ve Mücadele Öğretmen Atölye Çalışması

Madde Bagımlılıgı afis Son Hali_001

 

10. KTOEÖS Resim-Heykel Sergimiz Başlıyor

10.KTOEÖS Resim Heykel Sergisi 2016

Güzel Sanatlarla ilgilenip Resim -Heykel –Seramik-Video Art sanatına gönül veren üyelerimize,


         Geleneksel hale gelen ve bu yıl yapılması planlanan 10. KTOEÖS Resim-Heykel Sergimiz 12 Mayıs –27 Mayıs 2016 tarihleri arasında KTOEÖS MERKEZ binamızda yapılacaktır. Katılım şartnamesi aşağıdaki gibidir:

  1. Her üye sergiye en az iki, en çok üç eserle katılabilir.
  2. Verilen eserlerin yurt içinde sergilenmemiş ve son iki yılda yapılmış olması gerekmektedir.
  3. Sergiye verilecek eserlerin boyutlarında ve tekniğinde hiçbir kısıtlama yoktur.
  4. Katılacak olanlar eserlerini sergilenmeye hazır şekilde teslim etmeleri gerekmektedir.(Teknik ekipmanlar da katılımcı tarafından sağlanmalıdır)
  5. Her katılımcı eserleriyle birlikte kısa özgeçmişlerini, kendi fotoğraflarını ve sergi kataloğunda yer almasını arzuladığı eserinin dijital kamerayla iyi çözünürlükte çekilmiş fotoğrafını katalog ve grafik çalışması için en geç 30 Nisan 2016 tarihine kadar info@ktoeos.org adresine göndermeleri gerekmektedir.
  6. 8 Mayıs 2016 tarihine kadar eserlerin sendikaya ulaştırılması gerekmektedir. Sendikaya ulaştırılmayan eserler sergilenmeyecektir.
  7. Serginin bütünlüğünü ve kalitesini Kültür Sanat Komitesi belirleyeceğinden katılımcıların bu konuda hassas davranmaları rica olunur.
  8. KONSEPT: ‘’HAK’’

Detay Web Sitemizde