20 – 30 Eylül 2016 – Sayı 88

0
230

Eğitim Bakanlığı’nın Eğitimi Sabote Etme Anlayışı Kabul Edilemezdir

ktoeos-ktos

Eğitim Bakanlığı eğitimde denetleme yapamayacak duruma gelen ve denetmen kadrosu kalmayan bir kuruma çare bulacağına, öğretmen sendikalarından gizleyerek Kamu-Sen ile Teknik Kurul yaparak gizli gizli yasayı değiştirmeye çalışmaktadır. Bu anlayış eğitimi sabote etme anlayışıdır ve kabul edilemezdir.

Geçtiğimiz hafta Kamu-Sen üyesi sekreterlerle çalışanı ile gizli gizli Teknik Kurul yapan Eğitim Bakanlığı, eğitimi ve öğretmenleri denetleyecek, değerlendirecek yasa çıkartma peşindedir.

Konuyla ilgili daha önce iletişim kurduğumuz Kamu-Sen başkanı Metin Altan ise sendikal dayanışmaya ihanet edercesine bizlere haber vermeden Eğitim Bakanlığı’nın oyununa alet olmuştur. Kamu-Sen yönetiminin öğretmen düşmanı tavrı asla affedilemeyeceği gibi, sendikal harekete zarar veren tutumu karşılıksız kalmayacaktır.

20 Eylül 2016 tarihinde ortak yayınlanan basın bildirisinin tam metnini görüntülemek için haber başlığına tıklayabilirsiniz.


Tüm Barışseverleri Çözüm Sürecine Destek Olmaya Davet Ederiz

ban-ki-moon4

Bizler statükodan beslenen, çözümün önünü tıkamak için her türlü yalan propagandayı kullanan provakatörlerin karşısında, geçmişte olduğu gibi adamızın birleştirilmesi, insanlarımızın kardeşliği, kin, nefret ve önyargının ortadan kalkması, ülkemizde ve bölgemizde barışın sağlanması için yoğun uğraş vermeye devam edeceğimizi vurgular, tüm barışseverleri çözüm sürecine destek olmaya davet ederiz.

21 Eylül 2016 tarihinde Sendikal Platform olarak ortak yayınlanan basın bildirisinin tam metnini görüntülemek için haber başlığına tıklayabilirsiniz.


HER YERDE DEMOKRASİ VE İŞÇİ HAKLARI

one-big-union

Özel sektörde sendikalaşmanın kavgası devam ediyor. Yıllardır özel sektörde sendikalaşma mücadelesi devam ederken, az da olsa belli iş kollarında sendikalaşma gerçekleşmiş fakat yine de Özel sektördeki işverenler sendikal örgütlenmeye karşı tavır sergilemekte, adeta sendikalar düşman gibi görülmekte, işçiler ucuz iş gücü ve ağır şartlar altında köle gibi çalıştırılmaya devam edilmektedir.

Yabancı bir işverenin sahibi olduğu Haspolat Arıtma Tesisinde DEV-İŞ’e bağlı Emek-İş yetkili olmuş ve işverenle toplu iş sözleşmesi imzalanmıştır. İşverenin tek taraflı olarak toplu iş sözleşmesini feshetmesi ve işçileri açlığa mahkum etmesi kabul edilemezdir. Bu uygulamayı protesto eder, DEV-İŞ’in bu haklı mücadelesine desteğimizi belirtiriz.

28 Eylül 2016 tarihinde yayınlanan basın bildirimizin tam metnini görüntülemek için haber başlığına tıklayabilirsiniz.


Süreç Kararlılık ve Yaratıcılıkla Sürdürülerek Sonuca Ulaştırılmalıdır

cyprus13

New York’ta yapılan zirveyi değerlendiren Sendikal Platform, sürecin kararlılık ve yaratıcılıkla sürdürülerek sonuca ulaştırılması gerektiğini bir kez daha vurgulama kararı aldı.

Sendikal Platform 1968 yılından beri devam eden görüşme süreçlerinde ortaya çıkan uzlaşılarla üst düzey antlaşmaları temel alan BM belgelerine de giren iki bölgeli, iki toplumlu, toplumların siyasi eşitliğine dayalı, tek egemenliği, tek vatandaşlığı ve tek uluslararası temsiliyeti olan Federal Birleşik Kıbrıs çözümünü desteklemeye kararlıdır. New York’ta yapılan üçlü görüşmeden sonra yaratılan karamsar tabloların gerçekliği konusunda toplumların aydınlatılması gerekliliği bir kez daha ortaya çıkmıştır. Görüşme sürecinde sorun varsa bu ancak tarafların karşılıklı yaratıcı önerileri ile aşılabilir. Görüşme sürecinin karşılıklı bir suçlama sürecine dönüştürülmesinin, geçmiş görüşmelerde yapılan en önemli hatalardan biri olduğuna inanmaktayız. İki toplumda gerginlik yaratacak açıklamalardan kesinlikle kaçınılmalıdır.

28 Eylül 2016 tarihinde Sendikal Platform olarak ortak yayınlanan basın bildirisinin tam metnini görüntülemek için haber başlığına tıklayabilirsiniz.


Eğitim Bakanı Sn. Özdemir Berova Sorun Çözecek Yerde Sorun Üretiyor

ktoeos-yasadisi-atamalarin-karsisindayiz

Yeni eğitim yılına başladığımız bugünlerde eğitim ile ilgili fiziksel altyapı sorunları devam ederken Lefkoşa, Girne ve Mağusa bölgelerinde Bakanlığın beceriksiz uygulamalarından dolayı öğrenci dağılımı dengesiz olmuştur. Muhaceret affından sonra öğrenci akınına uğrayan okullarımızda 45 kişilik sınıflar oluşturulmuştur.

Bu yıl orta eğitimdeki okullarda müdür, müdür muavini, atölye şefi, bölüm şefi gibi eksiklikler, okul idarelerini işlevsiz hale getirmiştir. Bütün bu fiziki ve idari sorunlar çözüm beklerken, ders müfredatları ile ilgili çalışmalar bir türlü tamamlanamazken, Eğitim Bakanı Sayın Özdemir Berova, Kamu Hizmeti Komisyonunu da dahil ederek yasa dışı atamalara imza atılmıştır.

Sn. Özdemir Berova, Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı Sn. Kamil Kayral’a gönderdiği bir yazı ile Eğitim Bakanlığı bünyesinde bulunan Ortak Hizmetler Dairesi, Rehberlik ve Araştırma Şubesine hiçbir münhal ilan etmeden okullarda görev yapan öğretmenlerden atama yapma yönüne gitmiştir. Bu tür atamaların yasal mevzuatı bellidir. Bu tür mevkilere Kamu Hizmeti Komisyonunun münhalle uzman ataması gerekmektedir.

29 Eylül 2016 tarihinde yapılan basın toplantısında yayınlanan bildirinin tam metni ve belgelerini görüntülemek için haber başlığına tıklayabilirsiniz. 


Eğitimi, Siyasetçilerin Eline Teslim Etmeyeceğiz

ktoeos-ktos

Denetleme, Değerlendirme, Yönlendirme eğitimin olmazsa olmazı olmasına rağmen geldiğimiz noktada, bu konuda 2006 yılında yapılan yasa ne yazık ki, işletilmek istenmemektedir.

Eğitim Bakanlığı eğitimi değerlendirmek ve denetlemek için yasa gereği öğretmen sendikaları ile görüşme yapmak yerine, Eğitim Bakanlığı’nda çalışan memur ve sekreterleri temsil eden Kamu-Sen ile toplantılar yapılmaktadır. 2006 sürecinde öğretmen sendikaları ile uluslararası ün yapmış dünya çapında akademisyenlerle yaptığımız yasa bir anda ortadan kaldırılmaya, birilerinin kaprislerine kurban edilmeye çalışılmaktadır. Anlaşılan odur ki, denetleme ve değerlendirme bilimsellikten uzak, hırsız-polis yaklaşımına göre siyasetçilerin elinde baskıcı bir silaha dönüştürülmek istenmektedir. Yakın geçmişteki karanlık teşkilat mantığı dönemlerindeki baskılarla öğretmenleri terbiye etme anlayışı hortlamış görünmektedir.

29 Eylül 2016 tarihinde otak yayınlanan basın bildirisinin tam metnini görüntülemek için haber başlığına tıklayabilirsiniz. 


ÇALIŞMALARIMIZ / TOPLANTILARIMIZ

 20 Eylül Salı günü saat 13:00’te KTÖS’te Sendikal Platform Toplantısı gerçekleşti. Gündem: Kıbrıs Sorunu ve gelinen süreç.

21 Eylül Çarşamba günü saat 14:30’da KTOEÖS ve Mülteci Hakları Derneği toplantısı gerçekleşti. Gündem: Yeni Akademik Dönemde Mülteci Çocuklarına ve Ailelerine yönelik ve farkındalık artırıcı etkinliklerin takvimlendirilmesi.

21 Eylül Çarşamba günü saat 21.00’de PEO, Dünya Sendikalar Federasyonu WFTU’nun 17.Kongresi onuruna etkinlik düzenledi.

22 Eylül Perşembe günü 12:00-13:00 saatleri arasında SİM TV tartışma programına Genel Sekreterimiz Vedat Tek katıldı.

23 Eylül Cuma günü saat 14:30’da KTOEÖS’te EuroScola ile ilgili KTÖS’le toplantı gerçekleşti.

23 Eylül Cuma günü saat 16:00’da Baraka Kültür Merkezi lokalinde 9. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali Organizasyon Komitesi toplantısı gerçekleşti.

26 Eylül Pazartesi günü 15:00-16:30 saatleri arasında Ara Bölge Dayanışma Evinde, Dünya Öğretmenler Günü ortak kutlama önerilerini görüşmek amacıyla Kıbrıslı Öğretmen Sendikaları Toplantısı gerçekleşti.

27 Eylül Salı günü saat 13:00’de Koop Sen’de Sendikal Platform toplantısı gerçekleşti.

28 Eylül Çarşamba günü saat 15:00de sendikamızda Almanya Büyükelçiliği, Goethe Enstitüsü, Alman Kültür Derneği ve Sendikamız işbirliğiyle Almanca öğretmenlerimizle Almanca Dili ayı etkinliklerinin organizesi toplantısı gerçekleşti.

28 Eylül Çarşamba günü 19:00 – 20:00 saatleri arasında Amerikan Elçiliği kuzey ofisinde Amerika Birleşik Devletler Kıbrıs Elçisi Sayın Pamela M. Tremont davetiyle yeni Elçilik çalışanları onuruna resepsiyon gerçekleşti.

29 Eylül Perşembe günü saat 10:00’da Sendikamızda “Eğitim Bakanlığının Yasadışı Atamaları” konulu basın toplantımız gerçekleşti.

dsc_0012

29 Eylül Perşembe günü saat 12:00’de 25 Kasıma Kadar 25 Bin İmza İle 5 Sığınma Evi Kampanyası adına Kampanya Yetkilileri ile Yürütme Kurulumuzun toplantısı gerçekleşti.

29 Eylül Perşembe günü saat 14:30’da Yönetim Kurulu Toplantımız gerçekleşti. Gündem: 1-Okul Sorunları 2-Bilgilendirme

30 Eylül Cuma günü saat 11:00’de AB Evinde 2016 Avrupa Vatandaşlık Ödülünü kazanan Şener Elcil onuruna tören ve resepsiyon gerçekleşti.

30 Eylül Cuma günü saat 11:30’da Sendikamızın Personel Dairesi ile toplantısı gerçekleşti.

30 Eylül Cuma günü saat 15:00’te Temsilciler Kurulumuzun toplantısı gerçekleşti. Gündem: 1-Okul Sorunları 2-Yazılan ve dağıtılan yeni kitaplar 3-Bilgilendirme

????????????????????????????????????

30 Eylül Cuma günü saat 18:30’da BES 46. Kuruluş Yıldönümü “BES Belgesel Gösterimi” ve Kokteyli Lefkoşa Türk Belediyesinde gerçekleşti.


DUYURULARIMIZ

KTOEÖS Dayanışma Yemekleri Programı

 

ktoeos-dayanisma-yemekleri-programi-2016-yeni

5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü

5-ekim-kokteyl-daveti


EuroScola Programı Duyurusu

euroscola-2017

Avrupa Birliği organizasyonu olan ve AB Parlamentosu yapısı ve işleyişi hakkında bilgi veren Euroscola Programı Avrupa Parlamentosu Kıbrıs Ofisi EUPSO, KTOEÖS ve KTÖS işbirliği ile,  2016-2017 akademik dönemi için 16 – 18 yaş arası toplam 40 Kıbrıslı Türk ve 40 Kıbrıslı Rum öğrenci katılımıyla gerçekleştiriliyor. EuroScola Programı Duyurusu ve Başvuru formunu görüntülemek için lütfen linke tıklayınız:2017-euroscola-programi-duyuru-ve-basvuru-formu