1 – 21 Aralık 2016 Sayı 93

0
229

SENDİKAL PLATFORM ÜLKE GENELİNDE EYLEM VE GREV GERÇEKLEŞTİRDİ

eylem-01-12-16-115259543_1074683382628893_148891486379208286_o

Yaşatılan katliamla 1974’ten sonra oluşturulan rejimin insanımıza değer vermediği; omurgasız siyasetin kuklalık, yalakalık dışında hiçbir sorunu çözmediği, sorumluluk üstlenmediği, bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Bu ülkeye dayatılan paketler, nüfus, denetimsizlik, yol güvensizliği, kaçak işçiler, çalışma izinleri, öğrenci taşımacılığı ile ilgili uygulamalar ile ülke insanını perişan eden kukla hükümetler hesap vermelidir.

1 Aralık 2016, Perşembe günü  Sendikal Platform içindeki sendikalar ülke genelinde Grev ve Eylem gerçekleştirdi. Saat 11:00’de Başbakanlık önünde toplanılarak, kitlesel olarak cenaze törenine katılındı. Genel Orta Öğretim Dairesi ve Mesleki Teknik Okullarına bağlı tüm okullarımızda grev ve eylem gerçekleştirdik.


BAŞIMIZ SAĞOLSUN

35869735-black-picture

Terör; masum, suçsuz insanları öldürerek haklı kavga yaptığını zanneden hastalıklı bir düşünce biçimidir. İster devlet, ister PKK, ister İŞİD, ister örgüt, ister birey olsun insanın doğuştan gelen en temel hakkı olan yaşama hakkına saldırarak, suçsuz insanları bu haktan kahpece mahrum bırakarak siyasi sonuca ulaşma hakkına sahip olamaz. Bu kirli siyaset, ideolojik körlük, yaratılan kan göllerinde boğulacaktır.

İster Ortadoğu’da, ister Güneydoğu’da, ister Ankara’da, İstanbul’da öldürülen insanların üzerinden politik, siyasi sonuç bekleyenler insan olamaz. Bir tek canlının hayatına son vermek bile affedilemezken, yüzlerce insanın ölmesine neden olan hasta politikalar insanlığın kanseridir ve tedavi edilmelidir.

11 Aralık 2016 tarihinde yayınladığımız basın bildirisinin tam metni için haber başlığına tıklayabilirsiniz. 


Sorumlular Hesap Vermelidir

Untitled-1

Eylemi kırmak için sürekli okul idarelerine baskı yapan, sabah sınıfları kilitleten Eğitim Bakanlığı, son olarak 7.10 da okula gelen öğretmenlere ek mesai ödeneceği kararı alarak öğretmeni aşağılamış, çalınmış saatleri gözden kaçırmak istemiştir. Bu kararla aslında günlerdir çocukların karanlıkta yollara döküldüğü kabul edilmiş, günlerdir çocukların 7’den önce okula geldiği ancak 8.30 da sınıflara alınmaya zorlandığı, okul saatinde oynama ile çalınan saatin yerine konulmuş olmayacağı ve çocukların üzerinden politika yapılarak dayatma arap saatine onay verilme iradesizliğini saklama gayreti olduğu anlaşılmıştır.

12 Aralık 2016 tarihinde yayınladığımız basın bildirisinin tam metni için haber başlığına tıklayabilirsiniz. 


ETUCE Yönetim Kurulunda Kıbrıs Temsilciliğine KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel Seçildi

etuce-2etuce-3

5-8 Aralık 2016 tarihlerinde Sırbistan’ın başkenti Belgrat şehrinde 4 yılda bir gerçekleşen sendikamızın uluslar arası alanda örgütlü olduğu Eğitim Enternasyonali’nin Avrupa Bölgesi Yapısı olan ETUCE – Avrupa Sendikaları Eğitim Komitesi 2016 Bölgesel Konferansı “Nitelikli Eğitimin Sağlanmasında Güçlü Eğitim Sendikaları” temasıyla gerçekleşti. Konferansa 48 Avrupa ülkesinden 131 eğitim sendikasını temsil eden 320 delege ve gözlemci katıldı.

ETUCE Yönetim Komitesinde Ülke Temsilciliği görevine tüm Kıbrıs adına, 6 Kıbrıslı Eğitim Sendikasını temsilen Sendika Başkanımız Tahir Gökçebel atandı. 2016-2018 dönemi boyunca ETUCE Yönetim Komitesi Kıbrıs temsiliyeti ve ETUCE üyesi 6 Öğretmen Sendikası olan KTOEÖS, KTÖS, DAÜSEN, OELMEK, POED, OLTEK tarafından işbirliği ve diyalogların devamı için ortak aday olarak Başkanımız Tahir Gökçebel önerilmiş ve seçilmiştir.

5-8 Aralık 2016 ETUCE Yönetim Kurulu toplantısı ile ilgili detay için haber başlığını tıklayabilirsiniz


Lefkoşa Merkez Okullarında GREV ve EYLEM Gerçekleştirdik. 

anmaic2anmaic3

16 Aralık Cuma günü 08:00-13:00 saatleri arasında Lefkoşa Bölgesi Okullarında Grev ve Eylem gerçekleştirerek,

Dünya saatine geri dönülmesi için,
Yaşanan cinayetlerin sorumlularının hesap vermesi için,
Alınmayan önlemler için, Yol güvenliği için,
Yetkilileri uyarmak için, İnsanca yaşam için,
Canlarımızı artık kaybetmemek için,

SENDİKAL GÜCÜMÜZLE, KARARLILIĞIMIZLA,
BİRLİK ve BÜTÜNLÜĞÜMÜZLE

Girne Dağ yolunda kaza yerine öğretmenlerimizle giderek kaybettiğimiz canlarımızı anarak, alınmayan önlemleri protesto ettik.


İki Toplumlu Barış İnisiyatifi olarak Liderlere destek belirttik

akinci-barisplatforumu

İki Toplumlu Barış İnisiyatifi-Birleşik Kıbrıs olarak 14 Aralık 2016 tarihinde İki Toplum Lideri Sn. Mustafa Akıncı ve Sn. Nikos Anastasiadis’e müzakere sürecinde destek belirttik.

İnisiyatif olarak önce Cumhurbaşkanı Akıncı’yı sonra da Sn. Anastasiadis’i ziyaret ederek destek içeren mektup verildi.

İki Toplumlu Barış İnisiyatifi-Birleşik Kıbrıs olarak, çözüme destek için yürüyüş düzenlendi.

14 Aralık 2016 tarihinde Liderlere verilen 3 dilde mektubu görüntülemek için haber başlığına tıklayilirsiniz.


Öğretmenlerimize Mektup Uzlaşı Hakkında

gecici-uzlasi-metni-19-12-2016

Değerli Öğretmenlerimiz,

20/12/2016 tarihinden itibaren sivil itaatsizlik eylemimiz uzlaşı ile sona erdirilmiştir. Örgütlü mücadeleye inanan, destek veren, direnen, katkı koyan tüm üyelerimize teşekkür ederiz.

Bazı söylemlerle bu mücadelenin başarısız olduğu yönünde fırtınalar koparılmaktadır. Öncelikle bilinmelidir ki kış saatlerine geçilmesi ve sorumlu bakanların istifası ortak talebi devam etmektedir.

Bilindiği üzere sivil itaatsizlik eylemi kış saatine geri geçmeyen hükümetin mesai saatlerinin başlangıcı ve sonuna yarım saat ekleme yaparak öğrencileri karanlıktan kurtardığını ve pratikte sorunu çözdüğünü göstermek için 08:30-13:40 olarak okul çalışma saatlerini değiştirmesi ile başlamıştır. Tereddüt etmeden bu karara uymama eylemi alındı, çünkü bu karara uymak, var olan sorunu ½ saat kaydırarak çözmek anlamı doğuracaktı ve bundan sonra kış saati uygulaması da unutturulacak; çocukların, öğretmenlerin beslenme, uyuma, eşitlik, dinlenme, sağlık gibi temel anayasal hakları da ellerinden alınacaktı. Ayrıca bu saatlerin basiretsiz hükümetlerce kalıcı hale getirilmesi tehlikesi vardı.  Yani kış saatlerini geri alma talebinin devam etmesi için bu yeni uydurma bakanlar kurulu kararı ortadan kaldırılmalıydı.

20 Aralık 2016 tarihinde öğretmenlerimize yazılan mektubun tamamını göürntülemek için haber başlığına tıklayabilirsiniz


KTOEÖS, KTÖS, TRAKAYAD: “Sorunlar çözülmedi, mücadeleye devam edeceğiz”

basin-toplantisi

Sendikalarımız,  toplumsal fayda sağlayacak kararlar üretmiş, hükümetin yanlıştan dönmesi adına çözüm önerileri sunmuştur. Bu kararların eleştirilecek tarafları elbet vardır. Bu eleştirilerin toplumsal mücadeleye yapıcı katkısı yadsınamaz. Mücadeleye destek veren başta üyelerimiz olmak üzeri tüm vatandaşlarımıza teşekkür eder, mücadele etmeyip her eyleme ön yargılı davrananları sorumluluk almaya davet ederiz.

Bu anlamda;

  • Trafik güvenliği (eğitim, denetim, mühendislik, ve acil hizmetlere dayanan sistem);
  • Öğrenci taşımacılığı;
  • Kış saati uygulamasına geçilmesi;
  • Yaşanan trafik cinayetinden sorumlu olan bakanların görevden alınması;
  • Toplumun yaşadığı sıkıntılar üzerinden rant sağlayan, rüşvet alan, ihalesiz işler yapan siyasilerle mücadele edilmesi.

Akla bilime uymayan, çocuklarımızı karanlığa soğuğa mahkum eden saat uygulaması devam etmektedir. Saatler geri alınmadan, topluma hizmet edecek bir trafik güvenliği sistemi oluşturulmadan sorunların çözüldüğünü kabul edemeyiz. Sorunların çözümü ile ilgili kaygı duyanlarla birlikte mücadele örmeye devam edeceğiz.

20 Aralık 2016 tarihinde KTOEÖS, TRAKAYAD, KTÖS olarak ortak gerçekleştirilen basın toplantısının tam metni için haber başlığına tıklayabilirsiniz. 


İŞÇİLERİ SOKAĞA ATAMAZSINIZ

casaeda

Sendikalaştı diye işten atılan CAS çalışanlarının mücadelesini selamlıyoruz. Bu konuda DEV-İŞ sendikasının haklı olarak başlattığı kavganın sesine kulak verilmelidir.

Yıllardır ülkede çalışma hayatını belirleyen yasaları tek taraflı delen, hiçbir yaptırımı kabul etmeyen sermaye, kendisine köle düzeni yaratmıştır. Gelmiş geçmiş hükümetler bir insanın kaderinin iki dudak arasında kalmasına göz yumanlar, sermayeye kulluk yapmıştır. Toplu sözleşmeli sendikalaşma düzenini kurmak, özelde günde 16 saatten fazla çalışanları baskı ve zulümden, güvencesizce kaderlerine terk etmemek için gerekli yasal düzenlemelere gitmek elzem olmasına rağmen hep ötelenmiştir.

21 Aralık 2016 tarihinde yayınladığımız basın bildirisinin tam metni için haber başlığına tıklayabilirsiniz. 


Toplantılarımız / Çalışmalarımız

1 Aralık Perşembe saat 08:20’de başkanımız  Tahir Gökçebel Genç TV’de Baykan Gürses’in konuğu oldu.

1 Aralık Perşembe saat 13:00’de SSEML okul komitesi ile sendikamız arasında toplantımız gerçekleşti.

1 Aralık Perşembe saat 15:00’de Yöneticiler Derneği sendikamızı ziyaret etti.

2 Aralık Cuma saat 08:45’te Başkanımız Tahir Gökçebel Kıbrıs TV’de Serhat İncirlili’nin konuğu oldu.

2 Aralık Cuma saat 10:00’da Kamu Hizmeti Komisyonunda öğretmen atamaları için sözlü mülakat gerçekleştirildi.

2 Aralık Cuma saat 12:00’de Eğitim Bakanlığında, Öğretmenlerin Çalışma Saatleri ile ilgili Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile toplantı gerçekleştirildi.

2 Aralık Cuma saat 14:30’da Temsilciler Kurulu Toplantımız gerçekleştirildi.  Gündem: 1-Mali Protokol 2-Okul, Öğretmen Sorunları 3-Bilgilendirme

2 Aralık Cuma saat 15:00’te Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığında toplantı gerçekleştirildi.

2 Aralık Cuma saat 15:00’te Türkiye’den gelen gazeteciler ile röportaj gerçekleştirildi.

3 Aralık Cumartesi 09:00-15:00 saatleri arasında BKP ve Türkiye 78’liler girişimi Kıbrıs sorunu ile ilgili yuvarlak masa toplantısı, KTÖS Lokalinde gerçekleşti.

3 Aralık Cumartesi 10:30’da İşadamları Derneği Olağan Genel Kurulu, Golden Tulip Otel, Lefkoşa’da gerçekleşti.

5 Aralık Pazartesi saat 09:00’da Sendikal Platform toplantısı gerçekleşti.

5 Aralık Pazartesi saat 17:00’de Mali Protokol görüşmesi Maliye Bakanlığında gerçekleşti.

6 Aralık Salı günü 08:00-13:00 saatleri arasında Tüm bölgelerde grev ve eylem gerçekleştirdik.

6 Aralık Salı günü saat 09:30’da Devlet Planlama Örgütü’nün XXVIII. Sosyal ve Ekonomik Konsey toplantısı “2017-2019 Orta Vadeli Program Taslağı’nın Görüşülmesi”, Açıköğretim Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşti.

6 Aralık Salı günü saat 12:30’da Olağanüstü Yönetim Denetleme ve Disiplin kurullarımızın toplantısı gerçekleşti. Gündem: Eylemler

6 Aralık Salı günü saat 15:00’te Sendikal Platform toplantısı gerçekleşti.

7 Aralık Çarşamba saat 14:00’te Olağanüstü Yönetim, Disiplin ve Denetleme kurullarımızın toplantısı gerçekleşti.  Gündem: Eylemler

7 Aralık Çarşamba saat 18:00’de Barış İnisiyatifi Koordinasyon Komitesi toplantısı gerçekleşti.

8 Aralık Perşembe saat 09:30’da KTAMS’ta Sendikal Platform toplantısı gerçekleşti.

8 Aralık Perşembe saat 10:00’da Müdür ve Müdür Muavinliği Münhalleri Kriter Puanları hakkında Talim ve Terbiye Dairesinde toplantı gerçekleşti.

9 Aralık Cuma saat 15:00’te KTAMS’ta Sendikal Platform toplantısı gerçekleşti.

10 Aralık Cumartesi saat 10:00’da Olağanüstü Temsilciler Kurulu toplantımız gerçekleşti.

12 Aralık Pazartesi saat 12:00’de 14 Aralık liderlerle görüşme hakkında Dayanışma Evinde İki Toplumlu Barış İnisiyatifi Basın Toplantısı gerçekleşti.

12 Aralık Pazartesi saat 18:00’de Arif Hasan Anma Gecesi ve Kıbrıs Eğitim Sistemleri Paneli, KTÖS’te gerçekleşti.

13 Aralık Salı günü 17:00 – 19:00 saatleri arasında Avrupa Parlamentosu organizesiyle “Birleşik Kıbrıs için Eğitim: Görüşler ve Tartışmalar” konulu tartışma paneli AB Evinde gerçekleşti. Başkanımız Tahir Gökçebel panelde konuşma gerçekleştirerek eğitimin barış inşaasında ve barışın sürdürülebilirliğinde rolünün önemine değindi.

14 Aralık Çarşamba saat 14:00’de Öğretmenlerin Çalışma Saatleri ile ilgili Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığında toplantı gerçekleşti.

14 Aralık Çarşamba saat 14:30’da Yönetim Kurulu toplantımız gerçekleşti. Gündem: Eylem ve Grevler

15 Aralık Perşembe saat 11:00’de Başkanımız Tahir Gökçebel Radyo Havadis Hüseyin Ekmekçi’nin konuğu oldu.

15 Aralık Perşembe saat 13:30’da Başkanımız Tahir Gökçebel Kıbrıs TV’nin konuğu oldu.

15 Aralık Perşembe saat 15:00’te Eğitim Bakanlığında toplantı gerçekleşti.

20 Aralık Salı saat 15:30’da İki Toplumlu Barış İnisiyatifi Toplantısı KTÖS’te gerçekleşti.