Liderlere Ortak Çağrı: Kıbrıs’ı ve Adada Yaşayan İki Toplumun Geleceğini İlk Sırada Tutun

0
88

6 Temmuz 2017, Kıbrıs için tarihi bir gün. Bugün liderler Crans Montana’da, barışçıl ve birleşik bir Kıbrıs’ın temellerini atabilirler.

Gelinen noktada, masada bekleyen sorunlar çok iyi bilinmekte. Liderlere sunulan seçenekler ortada. Ortak zemin de  oldukça açık. Bu durumda, Kıbrıs halkının ihtiyaçlarına ve barış içinde sürdürülecek bir geleceğe hizmet edecek bir anlaşmaya varmak yalnızca iyi niyet, yaratıcılık ve kararlılık gerektirmektedir.
Kıbrıs’taki her iki toplumun insanları, defalarca hayal kırıklığına uğramalarına rağmen, sabırsızlıkla, olumlu bir sonuç bekliyor. Kıbrıs’ta barış, anayasal düzenlemelerin ayrıntıları aracılığıyla değil, toplumu oluşturan insanların yoğun çalışmaları ve anlayışıyla gelişecektir. İki toplumlu hareket, anlaşmaya varılmasını sağlamak için kararlıdır!

Birleşmiş Milletler’in ve AB’nin desteğiyle anlaşmanın uygulanması için yeterli mekanizmaların kurulabileceğinden eminiz. Fakat, ortaya çıkacak olan Federal Devletin, gelecek kuşaklar için, her seviyede iki toplumlu eğitim sunma ve kültürel, bilimsel ve sosyal alanlarda toplumlararası eylem programlarını uygulamaya koyma yetkisine sahip olması daha da önemlidir. Milliyetçi ve ırkçı ideolojinin örgütlü hareketinin yasaklanması gerekecektir.

Bugün tarih yazılabilir! Anlaşmaya varmamak seçenekler arasında değildir!

 

İki-toplumlu Barış İnisiyatifi  – Birleşik Kıbrıs

6 Temmuz, 2017