Araştırma Kuzey Kıbrıs’ta Genel Resmini Çekiyor

0
263

KUZEY KIBRIS’TA KADIN PROFİLİ VE YAŞAMDAN MEMNUNİYETİ ARAŞTIRMASININ SONUÇLARI AÇIKLANACAK

KTOEÖS ve KTÖS, ‘8 Mart Dünya Emekci Kadınlar Günü’ne yönelik çeşitli etkinlikler çerçevesinde  İstanbul  Üniversitesi Bilimsel Araştırma birimi – KADEM işbirliği ile gerçekleştirilen “Kuzey  Kıbrıs’ta Kadın Profilinin Yaşam Memnuniyeti Açısından  Değerlendirilmesi” isimli araştırmanın sonuçlarının kamuoyu ile paylaşılacağı bir etkinlik düzenliyor.

Kuzey Kıbrıs’ta Kadın ve Yaşamı konusundaki  çalışma  İstanbul Üniversitesi Bilimsel Araştırma birimi tarafından desteklenmekte olup,  Dr. Emine Tahsin ve Dr. Özge Gökdemir tarafından yürütülmektedir.

Araştırma KKTC nüfusunu temsil eden bir örneklem ile Aralık-Ocak tarihlerinde gerçekleştirilmiştir. Çalışma Kuzey Kıbrıs’ta kadının  sosyo – ekonomik konumu, bu konudaki değişiklikler ve mutluluk düzeyi, kadının ülke yönetimi ve ülkemiz genel gidişatı ile ilgili düşünceleri, kadınların farklı alanlarda hedeflerini, ideallerini gerçekleştirebilme durumunu, cinsiyetinten dolayı maruz kaldığı ayrımcılık ve şiddet, partnerle/eşle sorun yaşamada çeşitli faktörlerin önemi ve Kuzey Kıbrıs’ta kadın, kimlik, özdeşleşme konularında veri toplamayı amaçlıyor.

KTOEÖS Salonu’nda 2 Mart Cuma günü saat 14.00’da gerçekleşecek  panelde KADEM tarafından yapılan kadın araştırmasının sonuçları paylaşılacak. Sunumun ardından Kıbrıs kökenli olup proje çalışmasını yürüten Dr. Emine Tahsin’in, KTÖEOS ve KTÖS yetkilileri ile KADEM Direktörü Muharrem Faiz’ın araştırma konusunda genel değerlendirmesi  yer alacak. 

Tüm kadın örgütleri, sivil toplum kuruluşları de ilgilenen kişilerin katılımına açık olan etkinlik 2 Mart Cuma günü saat 14.00’da KTOEÖS Salonunda gerçekleşecek.