1 – 29 Mart 2017 – Sayı 99

0
179

ZAMLAR GERİ ALINMALIDIR

price-increase-1

Elektrik kullanamayan odun ve gazla ısınmaya çalışan insanlar odalarda ölürken, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu, Cratos Otelin 9 Milyon borcunu silerek, yakında mazotun biteceğini duyurarak jeneratörleri hazırlayın çağrısı yapacak kadar kendini bilmez duruma gelmiş, halkımızla dalga geçmeye başlamıştır.

Halkımızın yaşadığı sıkıntıları Hükümet sorunu olmaktan çıkmıştır. Sistemsizliğin, devlet soygununun diyetini fazlası ile halk ödemeye devam etmektedir. Trafikte, kriminal suçlarda, ekonomide, sağlıkta, eğitimde yaşanan sıkıntılar nefes alınamaz bir durum yaratmaktadır. Halkla dalga geçen yasaları uygulamayan, halkın kurumlarını ve paralarını zenginlere peşkeş çekerken kendisini yönetici ve bakan görenlerin açıklamaları, açtıkları yaralara tuz biber basmaya devam etmektedir.

6 Mart 2017 tarihinde yayınlanan basın bildirimizin tam metni için haber başlığına tıklayabilirsiniz.


8 Mart Mücadele Günü

International womens day ktoeös

Çalışan kadınların iş yaşamının her kademesine özellikle yönetsel kademelere daha aktif katılmalarını, anne olduktan sonra da devam ettirebilmeleri için 0-4 yaş çocukların bakımına olanak veren birimlerin devlet eliyle sağlanması gerekmektedir. Bunun yanında doğum izinleri (hamilelik ve doğum) süresi ödenekli toplam 16 hafta olarak düzenlenmeli (Anne ve bebek sağlığı ile eğitimdeki kayıplar dikkate alınarak kadın öğretmenlerin doğum öncesi 6 hafta, doğum sonrası izin süreleri 10 haftaya çıkarılmalı) ve talep edilmesi halinde eşlere de 15 güne kadar izin hakkı verilmelidir.

Sosyal Güvenlik Yasasıyla ortadan kaldırılan yıpranma paylarının kadının görünmeyen emeği dikkate alınarak tekrardan iade edilmesi gerekmektedir.

Her türlü şiddete maruz kalan canlıların yasalarca korunmasına yönelik düzenlemeler yapılması, özellikle şiddete maruz kalmış kadınların korunması amacıyla, her ilçede bir kadın sığınma evinin devlet eliyle açılması bir gerekliliktir. Şiddete maruz kalan kadın ve çocukların, sosyal yaşamda var olabilmesi için  Sosyal Hizmetler Dairesine bağlı birimlerin gereken yardım ve psikolojik desteği sağlaması elzemdir.

8 Mart 2017 tarihinde Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolaysıyla yayınlanan basın bildirimizin tam metni için haber başlığına tıklayabilirsiniz.


GÖÇ YASASI KALDIRILMALI, TOPLU SÖZLEŞMELİ SENDİKAL YAŞAMA GEÇİLMELİDİR

göç yasası

Tüm çalışanlara dayatılan kuralları içeren bu adaletsiz yasanın uygulanmaz bir yasa olduğu açıktır.  Bu yasanın hatalı olduğu, amacına ulaşmadığı her vesile ile tüm siyasi partiler tarafından da ortaya konulmuştur. İstisnasız muhalefette olan her siyasi parti, bu yasayı ortadan kaldırmak için söz verirken, iktidara gelen hükümetler ise kıvırtmayı, takiye yapmayı seçmiştir.

Göç Yasası bugün yine sadece doktorlar gündemiyle meclise getirilmiştir. Oysa durum ortadadır. Bu ayırımcı yasa tüm çalışanlar için kabul edilemezdir. KTOEÖS’ün de içerisinde olduğu ve tüm çalışanlar için GÖÇ YASASININ değişiklik önerisi 17 Haziran 2014 tarihinden berridir meclise sunulmuştur. Doğrusu bu yasanın tüm çalışanlar için, ADALETİN TESCİLİ için KALDIRILMASIDIR.

21 Mart 2017 tarihinde yayınlanan basın bildirimizin tam metnini görüntülemek için haber başlığını tıklayabilirsiniz


KTOEÖS Yeni Döneminde de Mücadelesine Devam Edecektir

????????????????????????????????????

Demokratik olgunlukla ve büyük bir katılımla 49. Olağan Genel Kurulumuzu tamamlamış bulunuyoruz.

Farklılıklarımızın zenginlik olduğu bilinciyle üyelerimiz arasında hiçbir ayırım yapmadan, her zamanki gibi eşit, adil, şeffaf olmaya devam edeceğiz. Hepimizin ortak evi, bizi bir çatı altında toplayan, kucaklayan evimiz “Sendikamız”dır. Evimizin içerisinde tüm üyelerimizin bir aile olarak birbirine dayanışmasını güçlendirmeye en çok ihtiyacımız olan bir dönemden geçmekteyiz. Aynı çatının altında birlikte ve güçlüyüz. El ele vererek hedef ve amaçlarımıza birlikte yürümeye devam edeceğiz. Sorunlarımızın ve sorumluluklarımızın bilinciyle, örgütlü mücadelemizle, bağımsız, demokratik sendikacılık ilkesiyle sorunlarımızın üzerine gitmeye devam edeceğiz.

27 Mart 2017 tarihinde üyelerimize yazdığımız mektubun tam metnini görüntülemek için haber başlığını tıklayabilirsiniz


KTOEÖS’ten Hükümete ve Liderlere Çağrı

KTOEÖS Hükümete ve Liderlere Çağrı

Sn Akıncı ve  Sn Anastasiadis çok anlamlı bulmadığımız bir nedenle görüşme masasından kalkmış, ülkemizdeki statükonun böylelikle devamına neden olunmuşlardır.

KTOEÖS olarak bir kez daha hükümete çağrı yapıyoruz; göç yasası derhal kaldırılmalı, asgari ücretli ve tüm çalışanların alım gücü yükseltilmeli, vergi adaleti sağlanmalı, tüm çalışanlara toplu sözleşme ve sendikalaşma hakkı için Mali Protokol görüşmeleri tamamlanmalı, ülkemizin  yaşanabilir  bir ülke olmaktan her geçen gün çıkmasına karşı her açıdan gerekli önlemleri alınmalıdır.

Sn Akıncı ve Sn Anastasiadis’e de bir kez daha çağrı yapıyoruz; zaman kaybetmeden ve mazeret üretmeden derhal masaya dönmeli, eksik kalan siyasi iradeyi çözüme yönelik olarak cesaretle ortaya koymalı, çözüm ve barış için görüşmelere devam etmeli ve Kıbrıs’ın geleceğini belirsizliklere, çekişme ve savaşlara itmemelidirler.

28 Mart 2017 tarihinde yayınlanan basın bildirimizin tam metnini görüntülemek için haber başlığını tıklayabilirsiniz.


 

Toplantılarımız / Çalışmalarımız

2 Mart Perşembe günü 16:00’da Avrupa Parlamentosu Kıbrıs Ofisinde Euroscola ile ilgili görüşme gerçekleştirildi.

2 Mart Perşembe günü 17:00’de Dayanışma Evinde İki Toplumlu Barış İnisiyatifi toplantısı gerçekleştirildi.  Gündem: 7 Mart’ta Rum lider Nicos Anastasiades ile yapılacak görüşme öncesinde ön toplantı.

Kadının Özgürleşmesinde Etkenler Paneli

6 Mart Pazartesi saat 11:00’de Devİş’te WFTU Üyesi sendikaların toplantısı gerçekleştirildi. Gündem: “21 Mart Dünya’da ırkçılıkla mücadele günü kapsamında Lefkoşa’da Yürüyüş ve Eylem Planlaması”

7 Mart Salı günü saat 12:00’de İki Toplumlu Barış İnisiyatifi olarak Nicos Anastasiades ile görüşme gerçekleştirildi.

7 Mart Salı günü, saat 18:00’de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Mücadele Günü dolaysıyla eğitimin önemine vurgu yapmak amacıyla, “Kadının Özgürleşmesindeki Etkenler” konulu panel KTOEÖS salonunda gerçekleştirildi.

kadın yürüyüşü17311033_807528496078325_6506711810382150863_o

8 Mart Çarşamba günü saat 17:15’te Pronto Çemberinden Ledra Palas’taki Dayanışma Evine yürünerek, iki toplumlu etkinlik gerçekleştirildi. 8 Mart Dünya Emekçi kadınlar gününde bir kez daha eşitlik, adalet ve özgürlük uğrunda mücadele eden kadınlar selamlandı.

9 Mart Perşembe günü saat 13:30’da LTL Öğretmenleri ile toplantı gerçekleştirildi.

DSC_0094DSC_0100

17 Mart Cuma günü 17:00 – 20:00 saatleri arasında 49. Genel Kurulumuzun açiliş seremonisi yurtdışından, güneyden sendikaların ve kurucu üyesi olduğumuz Avrupa Sendikalarının Eğitim Komitesi – ETUCE’nin Başkanı Christine Blower, ayrıca ülkemizden kardeş örgütlerimizin ve üyelerimizin katılımıyla gerçekleşti.

DSC_0215DSC_0201

18 Mart Cumartesi günü 09:30 – 17:30 saatleri arasında Atatürk Kapalı Spor Salonunda demokratik olgunlukla ve büyük bir katılımla 49. Olağan Genel Kurulumuz gerçekleştirildi.

20 Mart Pazartesi günü saat 19:00’da  PEO Kadın Bürosu 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü Etkinliği gerçekleştirdi.

22 Mart Çarşamba günü saat 10:00’da DEV-İŞ’te toplantı gerçekleşti. Gündem: WFTU Üye sendikaların Filistin Halkı ile Dayanışma Eylemi organizesi 30 Mart

23 Mart Perşembe günü saat 16:15’te Tahir Gökçebel Kıbrıs TV’nin konuğu oldu.

24 Mart Cuma günü saat 14:30’da Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

27 Mart Pazartesi günü saat 11:00’de Barış İnisiyatifi olarak BM Ofisinde BM Özel Temsilcisi Elisabeth Spechar ile görüşme gerçekleştirildi.

29 Mart Çarşamba günü saat 11:30’da  Barış İnisiyatifi Toplantısı Dayanışma Evinde gerçekleştirilecek. Gündem: 2 Nisan Pazar günü liderlerin yemeği öncesi ara bölgede çözüm destekleyici etkinliğin gerçekleşmesi.

29 Mart Çarşamba günü saat 14:30’da Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirilecek. Gündem: 1-Yeni Dönem Planlama, 2-Okul Sorunları, 3-Etkinlikler, 4-Bilgilendirme

30 Mart Perşembe günü saat 08:55’te Kıbrıs TV Serhat İncirli’nin programına Başkanımız Selma Eylem konuk olacak.

30 Mart Perşembe günü saat 17:30’da Filistin Halkı ile dayanışma günü dolaysıyla WFTU üye örgütleri olarak Ledra Palas’ta buluşarak İsrail Büyükelçiliğine yürünecek.

31 Mart Cuma günü saat 11:30’da Eğitim Bakanı ile toplantı gerçekleştirilecek. Gündem: Eğitim sorunları

 


 

Duyurularımız

Filistin Halkı ile Dayanışma

WFTU EYLEM

Dünya Sendikalar Federasyonu’nun üyeleri olarak PEO, DEV-İŞ, KTAMS, KTÖS, KTOEÖS, BES, KOOP-SEN ve DAÜ-SEN örgütleri 30 Mart 2017 Perşembe günü saat: 17.30’da PASİDİ binası yakınında miting ve İsrail Büyükelçiliği’ne doğru yürüyüş organize edeceğiz.

Hepimizin görevi Filistin halkının mücadelesini desteklemek ve dayanışmamızı göstermektir.

Detay için haber başlığına tıklayınız


 

2014 – 2017 KTOEÖS Çalışma Raporu

Calisma Raporu KTOEOS 2017

2014 – 2017 Çalışma raporumuza linke tıklayarak ulaşabilirsiniz: 49. genel kurul Çalışma raporu


 

49. Genel Kurul Videomuz