NAMIK KEMAL LİSESİ’NİN TAAHHÜT EDİLEN TARİHTE YONPAŞ METİN DERİNEL LİSESİ’NDE EĞİTİM – ÖĞRETİME BAŞLAMASI ÖNEMLİDİR !!!

0
447

Sendikamız Yürütme Kurulu üyeleri, 16 Mart 2023 tarihinde Gazimağusa Türk Maarif Koleji ve  eğitim öğretimin çadırlarda devam ettiği Namık Kemal Lisesini ziyaret etmiş, söz konusu okullardaki durumu gözlemleme ve üyeleri ile görüşme fırsatı bulmuştur.

Yürütme Kurulu Üyelerimiz; Eğitim Bakanlığının, 30 Mart 2023 tarihinde tamamlanacağını taahhüt ettiği ve Namık Kemal Lisesi’nin taşınacağı Yonpaş Metin Derinel Lisesi’ni de ziyaret edip incelemelerde bulundu. Yapılan ziyarette, söz konusu okul inşaatının verilen tarihte bitebilmesi için çalışmaların hızlandırılması gerektiği gözlemlenmiştir.

Eğitim – öğretimin çağ dışı şartlarda, çadırlar içerisinde devam ettiği Namık Kemal Lisesi’nin  vaat edilen zamanda Yonpaş Metin Derinel Lisesi’ne taşınması gerekliliğini belirtir, bunun gerçekleşmemesi halinde okulumuzdaki üyelerimizle kararlaştıracağımız eylem modellerini gündeme getireceğimizi vurgularız.

Genel çerçevede ise, daha önce de belirttiğimiz üzere, gelecek eğitim – öğretim yılının sağlıklı ve güvenli okullarda yapılması için gerekenlerin ivedi olarak başlatılması ve her geçen günün, bu bağlamda bir kayıp olduğunu ortaya koymak istiyoruz.